- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Serialul „Wednesday” a pus România pe lista destinațiilor de top în rândul turiștilor străini. Cele mai vizitate locuri

06 Feb, 21:46 • Bocioacă Bianca
Turiștii străini sunt tot mai atrași de România, aceștia fiind dornici să vadă locurile unde s-a filmat serialul „Wednesday”. Fascinația pentru decorurile unde s-au desfășurat aventurile fiicei familiei Addams îi aduce pe vizitatori pe străzile din București, dar și în alte zone din țară.
Serialul „Wednesday” a pus România pe lista destinațiilor de top în rândul turiștilor străini. Cele mai vizitate locuri

Serialul „Wednesday” a transformat anumite locații din România în puncte de atracție pentru turiștii străini. Aceste locuri, alese pentru decorurile lor unice și atmosfera care a contribuit la crearea universului serialului, au devenit motive de vizită pentru admiratorii producției, scrie b1tv.ro.

Vizitatorii sunt extrem de încântați să exploreze aceste locuri, aducând o nouă dimensiune turismului românesc. Iată o parte dintre cele mai notabile locuri din România care au apărut în serial.

Citește și: Bucureștiul a devenit o reală atracție turistică! De unde vin cei mai mulți turiști străini

Locurile din România unde s-au desfășurat filmările serialului „Wednesday”

Palatul Cantacuzino, București

Acest palat, cu arhitectura sa neoclasică și o istorie bogată, a servit drept fundal pentru scene cheie în serial. Palatul Cantacuzino aduce în realitate splendoarea și eleganța, atrăgând vizitatorii care doresc să retraiscă monentele magice din serial.

Castelul Cantacuzino, Bușteni

Castelu Cantacuzino a fost transformat în serial în „Academia Nevermore”, locul unde Wednesday își testează abilitățile paranormale. Oferind un cadru de poveste, castelul adaugă profunzime și mister aventurilor personajului principal.

Centrul Vechi din București

Centrul Vechi, cu străduțele sale înguste și clădirile istorice, a oferit decorul perfect pentru viața de zi cu zi a personajului din serial. Ambianța unică a centrului a contribuit la crearea unei atmosfere autentice pentru „Wednesday”.

Pădurea Snagov

Pădurea Snagov a fost locul ales pentru filmarea unor scene exterioare, creând atmosfera întunecată specifică serialului.

Casa Monteoru, București

Această clădire specială din patrimoniul Capitalei a devenit scena Balului Bobocilor, un moment cheie pentru dinamica personajelor din serial.

Bazinul de înot Dinamo, București

Apariția sa în primul episod, în scena cu peștii piranha, a marcat un moment memorabil, introducându-i pe telespectatori în lumea plină de surprize a lui Wednesday.

Citește și: Mai multe orașe din Europa vor introduce taxe turistice din 2024. Lista destinațiilor și prețurile

Gara Regală, Sinaia

Gara din Sinaia a devenit în serial Gara Burlington și a servit ca locație pentru scenele care implică călătorii și sosiri misterioase, adăugând o notă de eleganță și mister.

Conacul Olga Greceanu

Acest conac pitoresc a fost transformat în locuința lui Garret Gates în serial, oferind un fundal plin de caracter și istorie.

Universitatea Politehnică București

Clădirea Universității a fost folosită pentru a recrea Liceul Nancy Reagan în serial, liceul frecventat de personaje, adăugând un element de realism în decorul urban al serialului.

Grădina Botanică „Dimitrie Brândză”, București

Scenele de botanică, unde Wednesday explorează lumea plantelor cu proprietăți neobișnuite, au fost filmate aici, evidențiind frumusețea naturală și diversitatea vegetației.