- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Turism

Mai multe orașe din Europa vor introduce taxe turistice din 2024. Lista destinațiilor și prețurile

16 Dec, 10:51 • Fundeanu Madalina
Multe destinații turistice din Europa vor introduce anul viitor taxe turistice. Află care este lista orașelor, dar și prețurile aferente vizitării acestora.
Mai multe orașe din Europa vor introduce taxe turistice din 2024. Lista destinațiilor și prețurile

Numeroase destinații turistice din Europa vor introduce anul viitor taxe turistice.

Pe lista figurează orașe populare precum Paris, Amsterdam, Barcelona și Madrid, dar și orașe mai mici, dar populare pentru turiști precum Figueira da Foz, Faro sau Olhao, toate din Portugalia. Marea Britanie va introduce un nou sistem pentru care vizitatorii vor trebui să plătească o taxă de 7 euro, potrivit Profit.ro.

Lista destinațiilor care vor introduce taxe turistice în 2024

Paris

Cei care doresc să viziteze Parisului se pot aștepta la o taxe pe noapte, pentru camere duble la un hotel, mai mari de 11 euro.

Amsterdam

Din 2024 se așteaptă ca orașul să aibă cea mai mare taxă turistică din Europa, conform schengenvisainfo, majorată la 12,5% din prețul camerelor de hotel. Toți pasagerii de croazieră, precum și vizitatorii peste noapte vor fi obligați să plătească această taxă. Cu alte cuvinte, taxa de turiști pentru pasagerii navelor de croazieră va crește de la 8 euro la 11 euro per vizitator.

Veneția

Veneția va începe să impună o taxe zilnice pentru vizitatori în valoare de 5 euro. Programul-pilot pentru această măsură se va derula în weekend-urile primăverii și verii viitoare, chiar dacă faza de testare a fost amânată de mai multe ori.

Valencia

Există planuri de a introduce o taxă turistică pentru călătorii care vor sta în unități de cazare, precum hoteluri, apartamente, campinguri și pensiuni, care va intra în vigoare la începutul anului 2024.

Taxa, care va varia între 0,50 euro și 2 euro pe noapte, în funcție de cazare și nopți, va fi dedicată dezvoltării turismului durabil în oraș și va fi folosită pentru a oferi locuințe mai accesibile rezidenților din Valencia.

Te-ar putea interesa și: Suma incredibilă pe care trebuie să o scoți din buzunar dacă vrei să vezi Aurora Boreală! Unde pot fi admirate luminile nordului în toată splendoarea lor

taxe turistice
taxe turistice

Barcelona

Barcelona va majora taxele turistice, care au fost introduse vizitatorilor din 2018. Autoritățile au crescut taxa la 3,25 euro.

Madrid

Capitala Spaniei a luat în considerare și introducerea unei noi taxe turistice în 2024, menită să combată supraturismul. Deși măsura nu a fost încă confirmată, orașul este unul dintre cele mai afectate de numărul mare de vizitatori în fiecare an și impunerea unei astfel de măsuri ar fi benefică pentru spanioli.

Olhao

Popularul oraș portughez Olhao va aplica o taxă de 2 euro pentru vizitatorii care petrec o noapte în locuri de cazare între aprilie și octombrie, în timp ce cei care vizitează între noiembrie și martie vor plăti doar jumătate din preț – 1 euro pentru fiecare noapte petrecută.

Faro

La fel ca Olhao, taxa turistică impusă de autoritățile din Faro va fi în jur de 1,50 euro de persoană și se aplică în sezonul de vară – martie până în octombrie, numărul maxim de nopți pe care trebuie plătită fiind de 7. Copiii cu vârsta sub 12 ani sunt scutiți de la plata acestei taxe.

Figueira da Foz

Orașul portughez va începe să impună o taxă turistică municipală, care va depinde de numărul de nopți petrecute la destinație, precum și de sezonul în care este vizita. Vizitele din octombrie până în martie vor costa 1,50 euro pe noapte, în timp ce concediile care se încadrează între aprilie și septembrie vor costa 2 euro pe noapte petrecută. Copiii sub 16 ani, persoanele cu dizabilități, studenții și cei care stau în oraș din motive circumstanțiale, precum dezastrele naturale, sunt scutiți de această cerință.

Vezi și: CNAIR anunță că apare rovinieta de o zi, din 2024! Cât vor plăti românii pentru taxa de drum