- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Sezonul de schi a fost închis în Poiana Braşov. Starea pârtiilor s-a deteriorat semnificativ

02 Apr, 11:00 • Fundeanu Madalina
Poiana Brașov a închis pârtiile. Starea pârtiilor s-a deteriorat accelerat, pe fondul temperaturilor ridicate din această perioadă.
Sezonul de schi a fost închis în Poiana Braşov. Starea pârtiilor s-a deteriorat semnificativ

Primăria Braşov a anunţat, luni, că sezonul de iarnă a fost închis în Poiana Braşov, în condiţiile deteriorării pârtiilor, pe fondul temperaturilor ridicate din această perioadă, conform Gândul.ro.

Poiana Brașov a închis pârtiile

Acest sezon a început pe data de 30 noiembrie şi a durat 123 de zile, cu peste o lună faţă de sezonul trecut. Prima zi în care a fost posibilă producerea zăpezii artificiale a fost în 18 noiembrie 2023, iar ultima zi în care tunurile de zăpadă au fost puse în funcţiune a fost 19 martie 2024. În total, în cele 123 de zile ale sezonului de schi, s-au înregistrat peste 1,7 miloane de treceri prin turnichete.

„Duminică, 31 martie, a fost ultima zi în care schiorii şi snowboarderii s-au mai putut bucura de pârtiile din Poiana Braşov. Temperaturile ridicate din ultimele zile, când s-au înregistrat şi 20 de grade în partea superioară a masivului Postăvarul, au făcut ca zăpada să se topească într-un ritm accelerat, astfel că nu mai ofereau condiţii optime pentru schi.

Ai mai putea fi interesat și de: Românii care NU vor avea liber de Paște în 2024! Sunt vizați zeci de mii de angajați! 

Poiana Brașov
Poiana Brașov, sursa foto: Toplist Blog

Domeniul schiabil din Poiana Braşov a rămas opţiunea preferată de către braşoveni şi turişti, datorită calităţii şi dimensiunii pârtiilor, diversităţii gradelor de dificultate, sistemului de transport pe cablu. Acest fapt este confirmat şi de numărul de schiori şi snowboarderi care au ales Poiana Braşov, înregistrându-se un total de 1.719.248 de treceri prin turnichete”, indică datele analizei preliminare realizate de Primăria Braşov cu privire la sezonul de schi 2023 – 2024.

Pentru a se schia în condiții optime s-au produs 428.000 de metri cubi de zăpadă.

„Practic, în istoria cunoscută a Poienii Braşov este sezonul care s-a deschis cel mai repede, dar care a presupus un efort foarte mare pentru menţinerea pârtiilor, având în vedere numărul mare de zile cu temperaturi pozitive, cu puţine ninsori, în care pregătirea domeniului schiabil s-a bazat pe producerea de zăpadă artificială (42 de zile cu temperaturi sub – 4 grade)”, informează, într-un comunicat, municipalitatea.

Serviciul Salvamont Braşov – Poiana Braşov a intervenit în 446 de cazuri, implicând 460 de persoane care s-au accidentat, rătăcit sau a trebuit să fie evacuate.

Conform reprezentanţilor Serviciului Salvamont, din cele 460 de persoane, 156 au fost predate echipajelor de la ambulanţă pentru a fi duse la spital.

Vezi și: Încep lucrările pe tronsonul 3 de pe Autostrada Sibiu-Pitești. Cea mai mare sumă primită pentru expropriere ajunge la milioane de lei