- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Simona Bucura Oprescu, mesaj pentru salariați: „Vechimea e importantă, dar nu e singurul criteriu”

05 Nov, 17:39 • Bumbeneci Diana
Ministrul Muncii, Simona Bucura-Oprescu oferă detalii despre noua lege a salarizării. Vechimea e importantă, dar nu e singurul criteriu, susține oficialul.
Simona Bucura Oprescu, mesaj pentru salariați: „Vechimea e importantă, dar nu e singurul criteriu”

Ministrul Muncii și Solidarității Sociale, Simona Bucura-Oprescu, a purtat un dialog pentru realizarea legii salarizării din sistemul public. Discuțiile au avut loc la sediul Ministerului Muncii, iar mai apoi, oficialul le-a explicat românilor ce va urma în legătură cu salariile lor.

Vezi și: Formulă de calcul la pensii. Tabelul cu vârsta standard de pensionare în funcție anul și luna în care te-ai născut

Declarațiile făcute de Simona Bucura Oprescu

„Vechimea e importantă, dar nu e singurul criteriu care trebuie să definească experiența. Este nevoie și de elemente care să încurajeze performanța în sistemul public pentru că astfel răspundem mai bine nevoilor pe care românii le au.Acum este momentul în care respectul față de muncă să fie încurajat”

, a spus Simona Bucura-Oprescu, ministrul Muncii și Solidarității Sociale.

Simona Bucura Oprescu
Simona Bucura Oprescu

Simona Bucura-Oprescu a avut zilele trecute o întâlnire cu reprezentații Avocatului Poporului, Consiliului Național pentru Combaterea Discriminării, Consiliului Legislativ, Consiliului Național al Audiovizualului, Autorității Electorale Permanente, Consiliului Economic și Social, Institutului Național de Statistică, Agenției Naționale pentru Sport, Agenției Naționale pentru Achiziții Publice, Rezervelor Statului și Consiliului Național de Soluționare a Contestațiilor.

Discuțiile au făcut referire la așezarea funcțiilor în ierarhia ocupațiilor din sistemul public românesc, dar și felul în care pot fi create criterii de încurajare a performanței reale la fiecare instituție în parte.

Toți cei care au luat parte la aceste dezbateri au apreciat deschiderea Ministerului Muncii și Solidarității Sociale pentru a crea un proiect de lege a salarizării în care să se țină cont de toate situațiile specifice fiecărei categorii de angajați ai sistemului public.

Vezi și: Un fost ministru de Finanțe spune adevărul despre planurile Guvernului. Gheorghe Ialomițeanu: „Vor fi nevoiți să muncească până la 70 de ani!”

Într-o mare de oameni care merg în direcții simple, seci sau poate chiar absurde, o lume grăbită și gata mereu să alerge pentru îndeplinirea unui scop, eu am ales să mă opresc în loc și să ... citește mai mult