- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Sistemul e-Factura, erori pe bandă rulantă! Arma guvernului pentru reducerea evaziunii fiscale le dă bătăi de cap antreprenorilor

22 Jan, 12:38 • Cornel Ghimeșan
Sistemul e-Factura, noua armă cu care Guvernul vrea să reducă evaziunea fiscală din România, le dă mari bătăi de cap antreprenorilor care se plâng că este nefuncțional de mai multe ori pe zi, iar erorile apar de la un minut la latul.
Sistemul e-Factura, erori pe bandă rulantă! Arma guvernului pentru reducerea evaziunii fiscale le dă bătăi de cap antreprenorilor

Sistemul e-Factura, erori pe bandă rulantă! Antreprenorii spun că pentru a evitat toate aceste neplăceri, au început să încarce facturile noaptea, atunci când serverul nu este atât de solicitat, scrie observator.ro.

Citește și Cea mai mare factură pentru infrastructura rutieră în prima decadă a lunii: 94 de milioane lei pentru Drumul Expres Brăila-Galați

Sistemul e-Factura, erori pe bandă rulantă!

Mai mult, oamenilor le-a atras atenția și modul în care mai mulți termeni din engleză au fost traduși pe site, devenind astfel subiectul multor glume pe rețelele de socializare.

De exemplu, printre termenii întâlniși cel mai des pe site de către antreprenori se numără și picior per-secundă-pătrat, kilogram pe bar, hambar per electronvolt, om-lună sau lumânare internaţională, psihiatră învelită.

În prima lună în care e-Factura este obligatorie pentru tranzacțiile între firme, site-ul dă sute erori tehnice pe bandă rulantă spre groaza antreprenorilor.

Dacă prindem o zi în care validatorul ANAF se schimbă sau o zi în care serverele nu funcționează vorbim de 500-600, într-o zi normală vorbim de 200-300. Nu sunt explicite și noi trebuie să le înțelegem verificăm și să corectăm facturile”,a declarat  Loredana Mitrescu, manager de produs.

Pe grupurile de Facebook, unde oamenii dezbat problemele din sistem și încearcă să se ajute între ei, mai mulți antreprenori spun că s-au trezit cu facturi plătite de două ori, alţii spun că se loghează cu datele proprii, însă ajung în contul altei firme şi văd toate documentele încărcate.

”Companiile nou înregistrate la ANAF care doar ce au primit CUI nu sunt recunoscute în e-Factura și când încercăm să facturăm avem eroare. Se vede aici care a fost disponibilitatea serverului ANAF în ultimele 72 de ore, cam jumătate din acest timp, pentru că timp de 35 de ore a fost indisponibil”, a mai spus Loredana Mitrescu, manager de produs.

Între timp, reprezentanții Ministerului de Finanțe spun că pe măsură ce descoperă problemele, angajaţii le remediază.

”Avem o veste proastă pentru cei care credeau că va pica sistemul și nu va merge, până în momentul de față au fost preluate în sistem 2 milioane de facturi”, Marcel Boloş, ministrul Finanţelor.

Citește și Aparatul din casa ta din cauza căruia îți bubuie factura la curent! Consumă mai mult decât 40 de becuri LED

Trăim în secolul vitezei, în secolul în care ORICE este la un click distanța, iar diferențele sunt dictate de calitatea “ambalajului”. Trăim în secolul în care suntem victimele dezinformării ... citește mai mult