- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Situație fără precedent la Siret: Ambasada Turciei cere ajutorul lui Sorin Grindeanu: „S-a semnalat situaţia că au rămas fără apă, fără mâncare”

19 Jan, 23:01 • Bumbeneci Diana
La Vama Siret sunt sute de camioane care așteaptă să treacă granița, iar situația se intensifică din ce în ce mai gravă. Ambasada Turciei a solicitat sprijinul Ministerului Transporturilor din România.
Situație fără precedent la Siret: Ambasada Turciei cere ajutorul lui Sorin Grindeanu: „S-a semnalat situaţia că au rămas fără apă, fără mâncare”

Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a explicat că reprezentanţi ai Ambasadei Turciei la Bucureşti au semnalat, în regim de urgență, autorităţilor din România faptul că, în punctul de trecere a frontierei de la Siret, câteva sute de camioane înmatriculate pe numele unor transportatori turci sunt blocate din cauza protestelor care au loc în România în vamă. Vor interveni jandarmi pentru a rezolva situația de la vama cu Ucraina.

Ambasada Turciei cere deblocarea Vămii Siret

E vorba de o situaţie apărută la Siret, unde, mi-a fost semnalat de către ambasadorul turc în România, sunt câteva sute de camioane turceşti pe partea ucraineană, turceşti, repet, care fiind blocată vama nu pot să tranziteze. S-a semnalat situaţia că au rămas fără apă, fără mâncare”, a afirmat Sorin Grindeanu, vineri seară, la Antena 3.

El a precizat că situaţia a fost adusă şi la cunoştinţa altor membri ai Guvernului României.

Întrebat dacă este vorba despre camioane care transportă cereale din Ucraina, Grindeanu a răspuns că nu poate preciza cu ce sunt încărcate camioanele.

Ai mai putea citi și: O bancă din România transformă cardurile expirate în țevi din plastic: 1 milion de carduri pot fi reciclate anual

În ultimele zile, inclusiv vineri seară, traficul în punctul de trecere a frontierei Siret din judeţul Suceava a fost perturbat din cauza protestelor fermierilor şi transportatorilor care au mers pe drumul care duce către vamă cu zeci de tractoare, camioane şi alte autovehicule. Cozile sunt de peste 20 de kilometri, iar traficul este foarte greu.

Gheorghe Flutur a discutat miercuri despre această problemă cu guvernatorul regiunii Cernăuți, Ruslan Zaparaniuk, în cadrul unei videoconferințe.

„Coloana de TIR-uri ucrainene din județul Suceava din țară spre Ucraina este foarte mare. Mai sunt cinci kilometri și ajunge la Suceava. Sunt mulți care vin, fac cumpărături pentru sărbătorile de iarnă din România. Așa s-a întâmplat și înainte de Paște și anul trecut înainte de Crăciun. Dar o să rugăm vameșii, în primul rând, să își mărească schimburile de oameni pentru rezolvarea acestei probleme”, a spus Flutur.

Ai mai putea citi: Amendă de până la 20.000 de lei pentru românii care fac asta! Klaus Iohannis a semnat legea

Într-o mare de oameni care merg în direcții simple, seci sau poate chiar absurde, o lume grăbită și gata mereu să alerge pentru îndeplinirea unui scop, eu am ales să mă opresc în loc și să ... citește mai mult