- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Situație specială în luna decembrie, privind livrarea pensiilor. Iată cum se vor da banii

07 Nov, 13:06 • Fundeanu Madalina
Conform legilor implementate, poștașul livrează pensiile la domiciliile pensionarilor în perioada 1-15 a fiecărei luni. În luna decembrie 2023, poștașul le va duce sumele aferente, până la 15 decembrie, pensionarilor care primesc pensia prin Poșta Română.
Situație specială în luna decembrie, privind livrarea pensiilor. Iată cum se vor da banii

Poștașii livrează pensiile la domiciliile pensionarilor în perioada 1-15 a fiecărei luni, conform legislației în vigoare. Angajații din sistemul public vor beneficia, între 30 noiembrie și 3 decembrie, de o minivacanță de patru zile, potrivit Bugetul.ro.

Pensiile în luna decembrie

Pe 30 noiembrie, conform Codului Muncii, românii au zi liberă legală, cu ocazia Sfântului Andrei. De asemenea, și de 1 decembrie, de Ziua Națională a României, salariații vor avea zi liberă. 30 noiembrie pică joi, iar 1 decembrie, vineri. Astfel, între 30 noiembrie și 3 decembrie, salariații din România vor fi liberi.

„În decembrie o să fie o situație excețională, că va fi liber de joi, 30 noiembrie, până luni, 4 decembrie”, au anunțat sursele Bugetul.ro.

„Plățile se fac, în mod normal, la finalul lunii anterioare, din Trezoreria Centrală. Nu se virează toți banii în aceeași, ci zilnic, în diverse tranșe.

E nevoie de trei, patru, cinci zile de când pleacă din Centrală”, au explicat sursele, asigurându-ne că nu vor exista probleme cu plata pensiilor.

Conform legislației în vigoare, poștașul livrează pensiile la domiciliile pensionarilor în perioada 1-15 a fiecărei luni.

Ca atare, în luna decembrie 2023, poștașul le va duce sumele aferente, până la 15 decembrie, pensionarilor care primesc banii prin Poșta Română.

pensii
pensii

Citește și: Sărbători 2023. Se anunță scumpiri majore. Carnea de porc va suferi majorări de peste 20%

Cât despre cei care au optat să primească venitul în contul bancar, acesta se achită pe card în data de 12 a fiecărei luni, dar nu mai târziu de data de 13 a fiecărei luni.

Prin urmare, pensionarii care încasează pensiile pe card vor avea banii în cont în data de 12 decembrie, dar nu mai târziu de 13 decembrie.

Daniel Baciu a respins din start ideea că nu există bani de pensii. Acesta a promis că pensiile vor ajunge la oameni la timp, chiar înainte de sărbători. Cu toate acestea, el a mai precizat că ar putea exista mici întârzieri. Acestea nu sunt legate însă de lipsa fondurilor.

Oficialul a subliniat că CNPP dispune de fondurile necesare pentru a face plățile la timp. Șeful CNPP a adăugat că aproximativ jumătate din cei cinci milioane de pensionari primesc pensia pe card. Acest lucru facilitează procesul de plată.

„Avem banii de pensii. Am auzit zvonuri în piață că avem probleme cu banii, ceea ce nu este deloc adevărat. Poate unele ministere au, dar nu și Casa Națională de Pensii Publice.

Lumea trebuie să știe că există bani și că vor primi pensiile la timp înainte de sărbători, așa cum le-au primit și înainte de Paști, de Revelion, de Sfântul Dumitru sau mai știu eu când.

Nu se pune problema să ajungem în imposibilitatea de a le mai plăti”, a declarat Daniel Baciu.

Vezi și: Stimulent financiar de 2.500 de lei pentru fiecare născut. Ce oraşe dau sume mai mari