- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Șoferii care nu respectă regulile riscă să ajungă la închisoare! „Legea Anastasia” a trecut de Senat

07 Feb, 15:33 • Stefan Simion
Un nou proiect de lege a trecut de Senat. „Legea Anastasiei” este propunerea legislativă care poate băga mulți șoferi în închisoare, dacă nu respectă regulile.
Șoferii care nu respectă regulile riscă să ajungă la închisoare! „Legea Anastasia” a trecut de Senat

„Legea Anastasiei” a fost adoptată de Senat. Propunerea legislativă are în vedere completarea Codului Penal. Mai exact, șoferii care conduc fără permis sau aflați sub influența alcoolului sau a substanțelor, care au produs un accident rutier mortal, pot face închisoare, conform Romaniatv.net.

Accidentele grave, comise de șoferi iresponsabili, pot fi pedepsite cu închisoarea, conform noului proiect legislativ. Această propunere a venit în urma unui eveniment care a marcat România. Anastasia era o fetiță de doar patru ani, care a fost lovită mortal de o mașină chiar în fața casei, de Ziua Copilului.

Șoferul care a produs accidentul nu avea permis de conducere. Acesta este unul dintre multele cazuri care ar trebui să le dea de gândit persoanelor care se gândesc să plece cu mașina, fără a avea dreptul sau aflați sub influența substanțelor sau a alcoolului. Datele ne arată că peste 100 persoane își pierd anual viața în accidente rutiere provocate de deciziile pripite ale persoanelor aflate la volan, iar un număr de aproximativ 20.000 de șoferi sunt trimiși în fiecare an în judecată pentru infracțiunile menționate anterior.

șoferi
șoferi

„Legea Anastasiei” a trecut de Senat

„Legea Anastasia a trecut de Senat, cu vot unanim! Am inițiat această lege ca răspuns al Parlamentului la revolta publică, la revolta oamenilor îndurerați atunci când văd că le mor semenii, iar vinovații se urcă din nou la volan liberi să producă noi accidente rutiere.

Citește și: Cod rutier 2023. Avertisment pentru şoferi la început de an! Amenda pentru această contravenţie poate ajunge la 2.900 de lei

Îmi doresc ca și deputații să dezbată și să adopte cu celeritate această modificare a Codului Penal, în condițiile în care, de când am reinițiat acest proiect legislativ, crimele continuă să fie produse pe drumuri de oameni inconștienți care se urcă la volan beți sau drogați ori fără permis.

Modificarea legislativă va trebui să fie un semnal de alarmă pentru noi toți, pentru că, atunci când vedem că cineva se urcă beat sau drogat la volan, ar trebui să-l tragem de mânecă. Sigur, este nevoie și de modificarea Codului Rutier, astfel încât cine comite o crimă conducând beat sau drogat ori fără permis auto să nu mai aibă niciodată dreptul de a conduce pe drumurile publice niciun vehicul.

Mulțumesc lui Daniel Fenechiu și tuturor colegilor care au semnat sau votat această inițiativă!” este declarația oferită de senatorul PSD Robert Cazanciuc.

Șoferii riscă să ajungă la închisoare

Acesta a afirmat într-o postare redactată pe pagina de Facebook că această lege este dedicată Anastasiei, fetiței de patru ani care a murit în fața casei, de Ziua Copilului. Aceasta a fost spulberată de un șofer care nu avea dreptul de a conduce. Magistrații au acuzat inculpatul doar pentru conducere fără permis.

„Ar fi singura mea alinare în momentul de faţă, acum, pentru că dacă nu s-a făcut dreptate pentru sufleţelul Anastasiei, dacă s-ar face legea şi ar fi aprobată ar fi singura mea alinare. Că s-a putut face ceva pentru fetiţa mea.

Sa fie mai aspră, dar să fie corectă. Viaţa Anastasiei, în momentul ăsta, costă doar 300 de ore în folosul comunităţii. Atât!” este declarația tatălui Anastasiei, în urma acestei decizii.

Vezi și: Poliţe RCA mai scumpe pentru șoferi chiar dacă nu au fost implicați în evenimente rutiere

Numele meu este Ștefan Simion și sunt absolvent al Facultății de Jurnalism din București. În ultimii ani am lucrat pe postul de redactor în mai multe instituții de presă din România, iar acum ... citește mai mult