- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Șoferii își pot face polițe RCA la noile firme de asigurări intrate pe piața din România. ASF a făcut anunțul

27 Aug, 10:36 • Constantin Cristina
ASF anunță că noi firme de asigurări vor să intre pe piața din România. Falimentul City Insurance și Euroins nu au afectat stabilitatea pieței.
Șoferii își pot face polițe RCA la noile firme de asigurări intrate pe piața din România. ASF a făcut anunțul

Noi firme de asigurări vor să intre pe piața din România, Astfel că viitorul asigurărilor din țara noastră pare unul asigurat și promițător datorită mai multor schimbări în cadrul de reglementare, progreselor tehnologice şi creşterii a gradului de conştientizare, susţine Valentin Ionescu, şeful Direcţiei Generale Asigurări din cadrul Autorităţii de Supraveghere Financiară (ASF) şi preşedinte al Institutului de Studii Financiare (ISF), potrivit economedia.ro.

Citește și: Anunț pentru șoferi. Se prelungește valabilitatea polițelor RCA de la Euroins. Decizia, publicată în Monitorul Oficial

Șoferii își pot face polițe RCA la noile firme de asigurări intrate pe piața din România. ASF a făcut anunțul

„Industria asigurărilor din Romania se va alinia probabil noilor tendinţe, cum ar fi inovarea de noi produse, distribuţia multiplă o mai bună gestionare a daunelor. Având în vedere evoluţiile, dimensiunea ţării şi populaţia, estimez că piaţa locală de asigurări este pe cale să devină a doua cea mai mare piaţă din CEE până în 2030”, subliniază Valentin Ionescu, într-o analiză publicată pe site-ul www.studiifinanciare.ro.

După spusele lui Valentin Ionescu, piața polițelor joacă un rol destul de important în viața șoferilor, dar și în sectorul financiar. Companiile de polițe RCA, prin fondurile lor acumulate din prime, investesc în moduri care contribuie la creșterea economiei.

asigurări RCA
asigurări RCA

„Sistemul de polițe RCA organizat oferă numeroase avantaje directe şi indirecte individului, familiei, afacerilor, comunităţii şi ţării în ansamblu, precum şi industriei şi comerţului. Ca urmare, extinderea sectorului polițelor RCA din România va contribui pe viitor semnificativ la creşterea PIB-ului. Pentru ca acest lucru să se întâmple, există o nevoie presantă de a pătrunde în zonele insuficient asigurate. Cu toate acestea, este foarte evident că, în ciuda progreselor tehnologice, interfaţa umană va continua să joace un rol important în creşterea gradului de penetrare a polițelor”, transmite preşedintele ISF.

Tot el susține că piața polițelor RCA s-a confruntat cu o perioadă mai dificilă, care a marcat piața în ultimii ani. În special ieșirea City Insurance în finalul anului 2021 și cea Euroins în primăvara acestui an, dar din fericire nu au afectat piața, datorită măsurilor luate de ASF.

De asemenea, pe piața românească au apărut societăți noi venite prin sucursale, precum (Axeria şi Hellas Direct) , o autorizare nouă (NN Asigurări Generale) şi încă o societate în curs de autorizare. În acelaşi timp, alte societăţi testează piaţa locală de asigurări pentru o eventuală intrare.

Alte articole: Polițe RCA. Șoferii pot cumpăra asigurările cu 60 de zile inainte de a fi valabile. Afectați vor fi cei 2 milioane de șoferi cu polițe la Euroins