- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Anunț pentru șoferi. Se prelungește valabilitatea polițelor RCA de la Euroins. Decizia, publicată în Monitorul Oficial

21 Aug, 23:21 • Lupu Alexandra
Termen mai mare pentru polițele RCA la Euroins. Anunț pentru șoferi.
Anunț pentru șoferi. Se prelungește valabilitatea polițelor RCA de la Euroins. Decizia, publicată în Monitorul Oficial

Veste bună pentru șoferi. ASF a decis prelungirea perioadei în care sunt valabile polițele RCA la Euroins, informează profit.ro.

Termen mai mare pentru polițele RCA la Euroins

25% din totalul mașinilor asigurate RCA au polițe valabile emise de Euroins, compania care a intrat în faliment. Asigurările urmau să expire automat după data de 8 septembrie. Șoferii erau obligați să își facă din timp o altă asigurare. Cu toate acestea, ASF prelungește valabilitatea documentelor în cauză, pentru a evita apariția unor posibile probleme. Polițele RCA vor putea intra în vigoare, acum, la cel mult 60 de zile de la emiterea acestora.

Citește și despre: O nouă propunere de modificare a Codului Rutier. Șoferii riscă să rămână 5 ani fără permisul auto. „Nu intenţionez restrângerea unor drepturi”

Conform reglementărilor, până în prezent, „asigurătorii RCA pot încheia contracte RCA a căror valabilitate începeau la cel mult 30 de zile după data emiterii acestora”. Prin propunerea actuală de modificare s-a luat în considerare prelungirea cu 30 de zile a termenului prevăzut în prezent în prevederile art. 13 alin. (12). Termenul maxim pentru intrarea în vigoare a contractelor RCA va fi majorat până la 60 de zile de la încheierea contractului, arată ultimele informații.

„Această măsură va permite în primul rând asiguraților posibilitatea încheierii din timp a contractelor RCA dar și asigurătorilor RCA să încheie contracte RCA într-un termen suficient de lung astfel încât să poată fi absorbită la nivel de piață o eventuală cerere ridicată de încheiere a contractelor RCA”, se arată în motivare.

RCA
RCA

Peste 1.8 milioane de mașini aflate în trafic au asigurare RCA valabilă emisă de fostul lider intrat în faliment, Euroins. În urmă cu puțin timp, Valentin Ionescu, director general Sector Asigurări – Reasigurări din cadrul Autorității de Supraveghere Financiară (ASF), a făcut un anunț extrem de important în privința valabilității polițelor RCA de la Euroins. El a anunțat că a propus prelungirea denunțării polițelor emise de compania Euroins cu 90 de zile, până pe 8 decembrie. Așadar, în urma falimentului companiei, toți cei care dețin polițe de asigurare la această companie trebuiau să le denunțe până pe 8 septembrie.

„Având în vedere evoluțiile din piața asigurărilor și în scopul protecției consumatorilor, ASF a propus prelungirea valabilității polițelor.

Deci, dacă această propunere pe care noi am înaintat-o Guvernului, de proiect de ordonanță de urgență va trece, denunțarea polițelor RCA se va face undeva la începutul lunii decembrie. Noi am propus o prelungire cu încă 90 de zile”, a explicat directorul general din cadrul ASF.

Te-ar putea interesa și: Schimbări majore pe piața asigurărilor auto la 4 luni de la limitarea tarifelor RCA prin lege. Au apărut polițe pe perioade mai mici de 6 luni