- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Șoferii riscă să rămână 10 ani fără permis dacă fac acest lucru la volan! Deputații au adoptat legea

14 May, 16:30 • Fundeanu Madalina
O nouă lege pentru toți șoferii din România! Ei riscă să rămână fără permis dacă fac această greșeală la volan.
Șoferii riscă să rămână 10 ani fără permis dacă fac acest lucru la volan! Deputații au adoptat legea

Camera Deputaților a adoptat un nou proiect de lege care îi vizează pe toți șoferii din România. Acesta va merge direct la promulgare, la președintele Klaus Iohannis, conform informațiilor publicate de Antena 3 CNN.

O nouă lege pentru toți șoferii din România! Ei riscă să rămână fără permis dacă fac această greșeală la volan

Astfel, șoferii care vor fi prinși băuți sau drogați la volan nu vor mai avea dreptul să conducă pe o perioadă de 10 ani. Noul proiect de lege a fost adoptat astăzi, 14 mai 2024, de Camera Deputaților, cu 246 de voturi pentru și 4 abțineri.

Propunerea legislativă în cauză modifică şi completează anumite normative din domeniul prevenirii şi combaterii traficului si consumului ilicit de droguri şi alte substanţe susceptibile de a avea efecte psihoactive, iar Camera Deputaţilor este decizională pe acest proiect.

Proiectul urmează să ajungă la promulgare, la președintele Klaus Iohannis.

Ai mai putea citi și: Se construiește cea mai mare autostradă din România de după comunism! Va uni două provincii istorice. Ciolacu: „Toate contractele au fost semnate”

șoferi băuți sau drogați la volan
șoferi băuți sau drogați la volan

„10 ani fără permis auto pentru cei care sunt prinşi băuţi sau drogaţi la volan. Iniţiativa mea legislativă a primit, astăzi, votul final la Camera Deputaţilor, fiind adoptată cu unanimitate, respectiv 256 de voturi „pentru”.

Mulţumesc preşedintelui Camerei şi colegilor deputaţi pentru dezbaterile consistente şi votul de astăzi. Pe 11 decembrie anul trecut, proiectul legislativ care modifică prevederile articolului 66 din Codul Penal a fost votat cu majoritate în Senat.

Practic, din momentul promulgării şi intrării în vigoare, oricine este depistat în trafic, la volan, conducând sub influenţa alcoolului sau a substanţelor psihoactive, va primi, pe lângă condamnare şi interdicţia de a mai conduce un vehicul până la 10 ani”, a explicat senatorul PSD Robert Cazanciuc, inițiatorul proiectului.

Această decizie are rolul de a reduce numărul uriaș de accidente produs pe drumurile din România.

Pe de altă parte, noul proiect prevede înăsprirea sancțiunilor și pentru cei prinși cu substanțe interzise. Ei nu se vor mai confrunta doar cu amenzi, ci vor fi pedepsiți cu închisoarea.

Conform datelor transmise de INS, la fiecare 80 de secunde are loc un accident auto, în țara noastră. În decurs de un an, sunt mai mulți morți pe șosele decât au fost în cutremurul din 1977. Patru din 10 accidente sunt cauzate de tineri cu vârste între 18 și 24 de ani.

Vezi mai multe știri: Șoferii pot primi amendă, chiar dacă au achitat taxa de parcare! Situația absurdă care îi lasă pe români fără bani