- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Șoferii tineri sunt speriați de noile prețuri pentru polițele RCA. „Cum reușiți să vă plătiți asigurările?”

12 Mar, 13:01 • Lupu Alexandra
Șoferii tineri sunt șocați de prețurile pe care trebuie să le achite pentru asigurările RCA. Proprietarii au dezbătut subiectul în mediul online, acolo unde mai multe persoane au ales să-și exprime nemulțumirea sau să facă haz de necaz de situație.
Șoferii tineri sunt speriați de noile prețuri pentru polițele RCA. „Cum reușiți să vă plătiți asigurările?”

Șoferii tineri sunt șocați de prețurile pe care trebuie să le achite pentru asigurările RCA, având în vedere că tarifele au fost majorate cu până la 40%, așa cum anunță ziare.com. Proprietarii de mașini au dezbătut subiectul în mediul online, acolo unde și-au exprimat nemulțumirea sau au împărtășit ofertele pe care le-au primit pentru polița mașinii.

Șoferii tineri sunt speriați de prețul asigurărilor

Majorarea tarifelor RCA a stârnit o întreagă dezbatele în mediul online. Mai mulți șoferi tineri au dezbătut acest subiect, alegând să-și exprime nemulțumirea, să facă haz de necaz pe seama costurilor sau să prezinte ofertele pe care le-au primit pentru polița mașinii. Ultimele informații arată că sumele au crescut cu 40%, astfel, proprietarii trebuie să scoată și mai mulți bani din buzunare pentru asigurări.

Citește și: Fără asigurare, românii riscă amenzi uriașe! Pe cine are în vedere noul proiect de lege

Tarifele de referință au fost publicate de Autoritatea de Supraveghere Financiară, instituție care a făcut o comparație cu prețurile din 2022. Rezultatele arată că majorarea este semnificativă pentru toate autoturismele, indiferent de capacitatea lor, dar la fel de bine, pentru toate categoriile de vârste.

Șoferii care au sub 30 ani vor scoate cei mai mulți bani din buzunare în acest an pentru asigurarea RCA. Mai exact, proprietarii vor plăti puțin peste 4.700 lei pentru o mașină al cărui motor este peste 2.500 centimetri cubi. Cea mai mică poliță va fi achitată de către șoferii cuprinși între 51 și 60 ani, al căror autoturism are o capacitate sub 1.200. Tarifele de referința arată o creștere între 10 și 40%.

„Prețurile RCA au devenit nesimțit de scumpe.Ăștia care aveți mașinile pe numele vostru și aveți sub 30 de ani, cum reușiți să vă plătiți asigurările RCA?!”, scrie un tânăr șofer pe Reddit.

„Eu dau 2300 lei pe un an de zile pe un Ford Focus din 2007. Anul trecut era 800 pe an pentru fix aceeași mașină”

„Economisești 5 ani asigurarea și poți să îți cumperi mașina nouă cu credit pe 3 ani”

Tarifele de referință RCA sunt un motiv de îngrijorare pentru șoferii tineri
Tarifele de referință RCA sunt un motiv de îngrijorare pentru șoferii tineri

„Se pare că există zvonuri c-o să crape curând și Euroins. Mulțumim domnilor de la PSD+PNL+UDMR+ASF!”

„Eu am plătit în noiembrie pe 1 an 2300 de lei. Acum văd că e 2700. Anul trecut era pe la 1800”

„În Spania mașină cu 3 conducători puși pe asigurare dăm 350 EUR/an. Și suntem și 2 tineri avem 26, 26 și 49 de ani. DAR, în asigurarea asta sunt incluse și chestii de genu: platforma de pe autostrada în caz de necaz, mașină asigurată în caz de vandalizare, incendiu, etc. Aia din România include alte lucruri la prețul ăla?”

„Cred că o să mă orientez să-mi fac abonament. Din două polițe îmi cumpăr mașina din nou. Totuși, ce am vrut să evidențiez este bătaia de joc a autorităților. Nu este vină mea că sunt tânăr și că am mașină”

„Consecințele numărului uriaș de accidente. Costuri mari pentru asigurători, polițe scumpe pentru șoferi”

Te-ar putea interesa și următorul subiect: Trucul folosit de tot mai mulţi şoferi pentru a plăti mai puţin pe asigurarea RCA. Economie de câteva sute de lei pe an