Știri interne

Soluția inedită pe care a găsit-o Nicușor Dan pentru a lumina sărbătorile bucureștenilor gratis. Primarul cere luminițe de Crăciun de la firmele private

19 Oct, 13:10 • Bucătaru Gabriela
Primarul General al Capitalei, Nicușor Dan, a găsit soluția pentru a aduce atmosfera de sărbătoare în București, gratis. Edilul face apel la firmele private și de stat să susțină primăria să suplimenteze iluminatul ornamental și festiv.
Soluția inedită pe care a găsit-o Nicușor Dan pentru a lumina sărbătorile bucureștenilor gratis. Primarul cere luminițe de Crăciun de la firmele private

Primăria Capitalei caută prin intermediul proiectului “Sărbători de iarnă, împreună, în București”, parteneri atât din sectorul public cât și cel privat, pentru suplimentarea iluminatului ornamental și festiv.

Citește și Guvernul împiedică proiectele lui Nicușor Dan. Din cele 38 de cereri de finanțare prin Programul „Anghel Saligny” depuse de Primăria Capitalei, Executivul nu a aprobat nici unul

În acest an, primăria vrea să decoreze Bucureștiul doar cu luminițe LED, însă cele aproximativ  2.900 de decorațiuni de acest tip, ăe care le are sunt insuficiente.

Firmele care doresc să îl ajute pe Primarul General să aducă gratis atmosfera de sărbătoare în Capitală se pot înscrie până pe 31 octombrie.

”Invit instituțiile publice și/sau private interesate să depună propuneri de proiecte până pe 31 octombrie, iar în baza acestui parteneriat să contribuie la crearea unei atmosfere specifice sărbătorilor de iarnă”, scris primarul Nicușor Dan pe pagina sa de Facebook.

Primarul Nicușor Dan s-a gândit la toate și vrea ca Bucureștiul să fie iluminat conform recomandărilor europene de reducere a energiei electrice.

”Ținem cont de contextul internațional și de recomandările europene de reducere a consumului energetic, motiv pentru care acordăm o atenție deosebită consumului de energie generat de acest proiect.

Avem astfel în vedere numai soluții cu tehnologie LED și cu un consum eficient.

Astfel, estimăm că energia electrică utilizată de iluminatul festiv pe întreg teritoriul Municipiului București reprezintă o creștere cu maxim 1%, față de nevoia din luna decembrie, pentru asigurarea iluminatului stradal.

Prin această inițiativă se dorește implementarea unor soluții integrate, care să vină în completarea celor aproximativ 2.900 de decorațiuni LED asigurate de către Primăria Municipiului București”, a scris Nicușor Dan.

Primăria Capitalei are încheiat un contract cu Compania Municipală Iluminat Public București S.R.L. (C.M.I.P.B.) pentru iluminatul stradal, inclusiv iluminatul festiv, încă de pe vremea mandatului Gabrielei Firea. Firmele care vor să se alăture proiectului inițiat de Nicușor Dan vor pune la dispoziția primăriei echipamentele de iluminat în regim de gratuitate.

”C.M.I.P.B va instala propriile echipamente pe o serie de artere din Municipiul București. Prin programul “Sărbători de iarnă, împreună, în București” – iluminat ornamental și festiv 2022/2023 – se dorește implementarea unor soluții integrate de iluminat festiv, care să vină în completarea celor aproximativ 2.900 de decorațiuni LED asigurate de către Primăria Municipiului București. Instituțiile publice și/sau private interesate sunt invitate să depună propuneri de Proiecte, iar pe bază de parteneriat, prin punerea la dispoziție cu titlu gratuit a echipamentelor și sistemelor de iluminat care să pună în evidență principalele artere rutiere și pietonale ale Municipiului București, să contribuie la crearea unei atmosfere specifice sărbătorilor de iarnă”, se arată în regulamentul proiectului transmis de PMB.

Citește și Ce prețuri vor plăti bucureștenii pentru căldură? Nicușor Dan: „să nu se aștepte la creșteri în ceea ce privește partea pe care o plătesc ei”