- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Sorin Cîmpeanu lămurește decizia sa de a demisiona din funcția de ministru al Educației. „Este o demisie care a venit din dorința de a elimina presiunea nedreaptă…”

30 Sep, 18:03 • Bumbeneci Diana
Sorin Cîmpeanu a ieșit public cu noi explicații legate de renunțarea la funcția de ministru al Educației. Care a fost, de fapt, motivul pentru care și-a depus demisia.
Sorin Cîmpeanu lămurește decizia sa de a demisiona din funcția de ministru al Educației. „Este o demisie care a venit din dorința de a elimina presiunea nedreaptă...”

Sorin Cîmpeanu a lansat un val de nemulțumiri, dar și de controverse, în momentul în care și-a anunțat demisia. După decizia sa de a renunța la conducerea Ministerului Educației, Cîmpeanu a primit noi acuze din partea politicienilor. Pentru a lămuri situația cu privire la demisia pe care și-a depus-o încă de ieri, Sorin Cîmpeanu a transmis că a renunțat „din dorința de a elimina presiunea nedreaptă și ilogică asupra reformei în educație”.

Sorin Cîmpeanu explică adevăratul motiv al demisiei sale

După ce și-a anunțat demisia din funcția de ministru al Educației, Sorin Cîmpeanu a explicat vineri de ce a luat această decizie. El spune că a fost „ținta unor atacuri injuste și nefondate” și că a demisionat „din dorința de a elimina presiunea nedreaptă și ilogică asupra reformei în educație”.

Articole pe acest subiect: Ultimă oră. Ministrul Educației a demisionat! „Am decis, din proprie inițiativă, să demisionez din funcția de ministru”

„Este o demisie care a venit din dorința de a elimina presiunea nedreaptă și ilogică asupra reformei în educație, fiind evidentă deturnarea discuțiilor din spațiul public spre alte zone total străine interesului a sute de mii de profesori și a milioane de copii și tineri. Este o demisie care a venit din dorința de a nu periclita reforma educației și parcursul noilor legi ale educației”, spune Cîmpeanu.

Sorin Cîmpeanu lămurește decizia sa de a demisiona din funcția de ministru al Educației. „Este o demisie care a venit din dorința de a elimina presiunea nedreaptă...”
Sorin Cîmpeanu lămurește decizia sa de a demisiona din funcția de ministru al Educației. „Este o demisie care a venit din dorința de a elimina presiunea nedreaptă…”

Fostul ministru a mai explicat că a fost „în repetate rânduri ținta unor atacuri injuste și nefondate”. Acesta a mai transmis că a inițiat, ca ministru, reforma sistemului de învățământ, pregătind implementarea „României Educate”.

„Deși am explicat de fiecare dată și am demontat toate acuzele care mi s-au adus, toată seria de atacuri din ultima vreme nu ar fi făcut decât să ducă în derizoriu o reformă adevărată, la care s-a muncit ani de zile. Tocmai pentru că am crezut și voi crede până la capăt în acest proiect, și pentru că doresc să îl vad devenind realitate, am luat decizia de a demisiona”, a mai spus Sorin Cîmpeanu.

Sorin Cîmpeanu a demisionat, joi, din funcția de ministru al Educației. Anunțul a fost făcut chiar de el, pe pagina sa de Facebook.

„Am decis, din proprie inițiativă, să demisionez din funcția de ministru al educației”, a transmis el.

Cîmpeanu a fost acuzat de jurnalista Emilia Șercan că a plagiat un curs universitar, în 2006. Conform jurnalistei, politicianul și-ar fi însușit capitole întregi semnate anterior de alți doi autori, fiind vorba de peste 90 de pagini copiate. Lucrarea se numea „Irigații, desecări, combaterea eroziunii solului. Irigarea culturilor”.

O parte dintre liderii Partidului Național Liberal au fost de părere că este o mare greșeală retragerea lui Sorin Cîmpeanu de la conducerea Ministerului Educației. Mulți membrii PNL consideră că acum vor fi puse ținte pe oricare dintre ei, potrivit stenogramelor discuțiilor pe această temă din PNL, obținute în exclusivitate de Digi24.

În acest context, președintele Klaus Iohannis a semnat, vineri, decretul prin care ministrul Cercetării, Inovării și Digitalizării, Sebastian Burduja, este desemnat ministru interimar al Educației. Mai mult, șeful statului a semnat decretul prin care ia act de demisia lui Sorin Cîmpeanu, ministrul Educației, și se constată oficial încetarea funcției de membru al Guvernului.

Te mai poate interesa și: Ludovic Orban susține că ministrul Educației NU a demisionat din proprie inițiativă. „Din inițiativa altcuiva, zic eu. A celui care l-a impus”

Într-o mare de oameni care merg în direcții simple, seci sau poate chiar absurde, o lume grăbită și gata mereu să alerge pentru îndeplinirea unui scop, eu am ales să mă opresc în loc și să ... citește mai mult