- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Sorin Grindeanu a dat ordinul anului 2024. Încep lucrările la mai multe autostrăzi din România

28 Mar, 14:27 • Bumbeneci Diana
Sorin Grindeanu a semnat ordinul: Încep lucrări în forță la mai multe autostrăzi din România.
Sorin Grindeanu a dat ordinul anului 2024. Încep lucrările la mai multe autostrăzi din România

Ministrul Transporturilor

, Sorin Grindeanu, confirmă debutul celor mai așteptate lucrări din infrastructura ultimilor 3 decenii în România. Ministrul de resort anunţă că a semnat Ordinul prin care Compania Naţionala de Investiţii Rutiere preia de la CNAIR o serie de proiecte de infrastructură rutieră.

Sorin Grindeanu a dat ordinul anului 2024

„Am semnat Ordinul prin care Compania Naţionala de Investiţii Rutiere (CNIR S.A.) preia de la CNAIR S.A. (Compania Naţională pentru Administrarea Infrastructurii Rutiere) o serie de proiecte de infrastructură rutieră”, anunţă Grindeanu.

Vezi și: Ministerul Muncii are planuri mari pentru români! Simona Bucura Oprescu: „Românii care au plecat la muncă peste hotare să revină acasă”

Sorin Grindeanu, Ministrul Transporturilor
Sorin Grindeanu, Ministrul Transporturilor

Ministrul Transporturilor anunţă şi proiectele: Autostrada Târgu Mureş-Târgu Neamţ (secţiunea Miercurea Nirajului – Leghin), Autostrada Târgu Neamţ – Iaşi – Unghen, Autostrada Bacău – Braşov, Autostrada Ploieşti – Braşov, Drumul Expres Bacău – Piatra Neamţ, Drumul Expres Focşani – Brăila, Drumul Expres Filiaşi – Târgu Jiu.

Transferul acestor proiecte a fost posibil doar după operaţionalizarea CNIR şi numirea unui Director General şi a Directorului Economic-Financiar. Obiectivele vor fi preluate în baza unui protocol încheiat între cele două companii, precizeazăă ministrul.

Autostrada A0, una dintre cele mai mari priorități

Locuitorii din Ilfov și din București vor merge pe autostradă până la Constanța, în acest sezon estival. Anunțul a fost făcut de premierul Marcel Ciolacu, pe șantierul autostrăzii A0 Sud, un alt proiect de mare importanță pentru români.

E un moment de mândrie că după 30 de ani, după ce săptămâna trecută am vorbit de Autostrada Moldovei, în sfârșit vorbim de Centura Bucureștiului, de A0 și de autostradă.

Cred că în jur de 15 aprilie, și-a asumat constructorul, cu alte cuvinte în sezonul estival, locuitorii din Ilfov și din București vor merge pe autostradă până la Constanța. Cred că e cea mai mare realizare după 30 de ani. Vorbim de certitudini”, a declarat Ciolacu.

Ministrul Transporturilor Sorin Grindeanu a spus că la începutul acestei veri va fi finalizată o nouă porțiune de 10 kilometri.

Undeva până în 15 aprilie vom da în circulație aproximativ 13 kilometri, cei 6 care au fost funcționalități la sfârșitul anului trecut și care nu puteau fi utilizați, plus cei 7 de pe acest lot, deci 13 kilometri, asta însemnând că se circulă pe 23 de kilometri și jumătate pe A0 Sud, urmând ca diferența de aproape 10 kilometri să fie finalizată la începutul acestei veri, tocmai ca să poată fi folosită această autostradă, iar lotul 3 care e în acest moment într-o situație de tipul următor: există o mobilizare mai bună față de luna ianuarie, se văd progrese, eu sper ca termenele care și l-au asumat, acelea de sfârșit de vară, început de toamnă, să poată fi respectate”, a spus Grindeanu.

Vezi și: Salariul minim se schimbă de la 1 iulie 2024. Simona Bucura Oprescu: „Este important ca salariul minim să reflecte ceea ce face angajatul efectiv”

Într-o mare de oameni care merg în direcții simple, seci sau poate chiar absurde, o lume grăbită și gata mereu să alerge pentru îndeplinirea unui scop, eu am ales să mă opresc în loc și să ... citește mai mult