- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Sorin Grindeanu dă de pământ cu sporurile românilor. „Sunt un susținător al eliminării”

07 Sep, 15:21 • Bumbeneci Diana
Sorin Grindeanu a oferit noi detalii despre tăierea sporurilor. „Nu poți să ceri spor de căldură dacă ești fochist, asta e fișa postului”.
Sorin Grindeanu dă de pământ cu sporurile românilor. „Sunt un susținător al eliminării”

Ministrul Transporturilor

și totodată prim-vicepreședintele Sorin Grindeanu a criticat dur tema sporurilor oferite angajaților din România. Oficialul consideră că nu poți avea spor pe orice funcție, mai ales când fișa postului implică o anumită activitate.

Sorin Grindeanu susține eliminarea sporurilor

„Nu poți să stai și să ceri, de exemplu, spor de căldură dacă ești fochist, asta este fișa postului”, spune prim-vicepreședintele PSD, Sorin Grindeanu, despre intenția coaliției de a elimina sporuri precum cel de condiții vătămătoare.

Sorin Grindeanu
Sorin Grindeanu

„Chestia asta cu sporurile… Am văzut că e spor și de antenă, spor de stat prea mult pe scaun era la un moment dat. Eu cu lucrurile astea, ca principiu, nu sunt de acord. (…) Odată cu venirea – și trebuie să vină acea nouă lege a salarizării -, trebuie să se așeze pe o grilă corectă”,, afirmă ministrul Transporturilor, întrebat despre intenția coaliției de a elimina sporuri precum cel de condiții vătămătoare.

„Nu poți să stai și să ceri, de exemplu, spor de căldură dacă ești fochist, asta este fișa postului. Sunt tot felul de sporuri, nu atât în ministere, cât și pe la companii și la instituțiile din subordinea ministerului. Sunt un susținător al eliminării”, a mai spus Sorin Grindeanu

Jurnaliștii l-au întrebat și legat de șansa Executivului de a plafona salariile conducerilor din instituțiile de stat în funcție de criteriile de performanță.

„Mi se pare o idee bună. Haideți să vedem cum iese această Ordonanță, am fost la ultima ședință de coaliție care a avut loc luni, sunt măsuri pe care o parte le-am văzut în presă că au fost spuse, coaliția din acest punct de vedere au picat de acord”, încheie Grindeanu.

Alte articole: Veste bună pentru elevi! Se dau vouchere de 250 lei de la stat. Când le vor primi și ce pot face cu banii

Într-o mare de oameni care merg în direcții simple, seci sau poate chiar absurde, o lume grăbită și gata mereu să alerge pentru îndeplinirea unui scop, eu am ales să mă opresc în loc și să ... citește mai mult