- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Sorin Grindeanu face anunțul momentului după discuțiile din Qatar. Sunt vizate sectoarele de transport

17 Apr, 19:47 • Fundeanu Madalina
Sorin Grindeanu, anunț important privind sectoarele de transport. Ce decizii a luat ministrul, după discuțiile din Qatar.
Sorin Grindeanu face anunțul momentului după discuțiile din Qatar. Sunt vizate sectoarele de transport

Sorin Grindeanu face un anunț de ultim moment, în urma discuțiilor din Qatar. Sunt vizate, mai ales, sectoarele de transport, conform informațiilor transmise de știripesurse.ro.

Sorin Grindeanu, anunț important privind sectoarele de transport

Ministrul Transporturilor şi Infrastructurii, Sorin Grindeanu, a avut, miercuri la Doha, discuţii cu autorităţile din Qatar. În urma acestora, Sorin Grindeanu a transmis că România este interesată de un parteneriat şi de atragerea finanţărilor pe toate sectoarele de transport.

El a mai explicat că, în ceea ce privește Portul Constanţa, se doreşte îmbunătăţirea performanţelor manageriale şi de control. Cât despte sectorul aerian, e avută în vedere colaborarea cu potenţiali finanţatori, ca urmare a faptului că Uniunea Europeană nu mai alocă fonduri prin programele operaţionale, iar pentru sectoarele feroviar şi rutier discuţii au vizat conexiunile între Marea Baltică- Marea Neagră- Marea Mediterană.

Ai mai putea fi interesat și de: Marcel Ciolacu, declarațiile momentului Cătălin Cîrstoiu. Ce spune premierul despre retragerea medicului din cursa pentru Primăria Capitalei

Sorin Grindeanu
Sorin Grindeanu

La întâlnire a fost decisă, de asemena, constituirea unui comitet de lucru bilateral cu scopul de a analiza proiectele şi oportunităţile de investiţii.

„Noi parteneriate cu ţările din Orientul Mijlociu! Am discutat astăzi, la Doha, despre colaborarea dintre autorităţile române şi cele qatareze în domeniul infrastructurii mari de transport. România este interesată de un parteneriat şi de atragerea finanţărilor pentru toate sectoarele de transport. Pentru Portul Constanţa ne dorim îmbunătăţirea performanţelor manageriale şi de control”, a scris Sorin Grindeanu, miercuri pe Facebook.

„Pentru domeniul aerian avem în vedere colaborări cu potenţiali finanţatori, ca urmare a faptului că Uniunea Europeană nu mai alocă fonduri prin programele operaţionale”, a continuat Grindeanu.

Ministrul Transporturilor a mai spus că sectoarele feroviar şi rutier au reprezentat puncte de interes pe agenda discuţiilor, inclusiv din perspectiva conexiunilor între Marea Baltică- Marea Neagră- Marea Mediterană”.

„Partea qatareză s-a arătat interesată de potenţialul strategic al României şi s-a decis constituirea unui comitet de lucru bilateral care să analizeze proiectele şi oportunităţile de investiţii”, a încheiat ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu.

Vezi mai multe știri: Începe construirea pasajului suprateran de la Baia Mare-Italsofa. Finanțare de 18 milioane de lei, bani din PNRR