- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri politică

Marcel Ciolacu, declarațiile momentului Cătălin Cîrstoiu. Ce spune premierul despre retragerea medicului din cursa pentru Primăria Capitalei

17 Apr, 17:40 • Adrian Popovici
Marcel Ciolacu a vorbit despre o posibilă retragere a lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Capitalei. După cum a explicat premierul, subiectul nu se află pe masa coaliției și îi recomandă medicului să vorbească public despre acuzațiile care îi sunt duse.
Marcel Ciolacu, declarațiile momentului Cătălin Cîrstoiu. Ce spune premierul despre retragerea medicului din cursa pentru Primăria Capitalei

Premierul Marcel Ciolacu, premierul României și șeful PSD, a vorbit în timpul vizitei în Qatar și despre situația în care se află candidatul coaliției PSD-PNL la Primăria Capitalei. El a răspuns la o serie de întrebările legate de retragerea din cursa pentru primărie a medicului Cătălin Cîrstoiu.

Răspunsurile pe care Marcel Ciolacu le-a oferit despre candidatura lui Cătălin Cîrstoiu vin pe fondul speculațiilor din ultima pe tema retragerii acestuia din cursa pentru Primăria Generală a Municipiului București. Trebuie precizat că speculațiile acestea s-au intensificat după ce în presă au apărut informații despre conflictele de interese pe care le-ar avea medicul care ocupă și funcția de manager al Spitalului Universitar.

Atunci când a fost întrebat de jurnaliștii care l-au însoțit în Qatar despre o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, Marcel Ciolacu a explicat faptul că acest subiect nu a fost discutat cu candidatul coaliției, dar nici cu președintele PNL, Nicolae Ciucă.

Premierul a recunoscut faptul că în ultimele zile Cătălin Cîrstoiu s-a aflat în mijlocul unor controverse și a explicat în mod repetat faptul că acesta trebuie să țină o conferință de presă în care să ofere clarificări despre conflictele sale de interese și despre averea sa. Ciolacu a mai explicat că în ceea ce privește aceste subiecte nu a discutat cu medicul și că acesta trebuie să ofere explicațiile pe care le cere electoratul.

În ceea ce privește conflictele de interesa în care s-ar afla Cătălin Cîrstoiu, Marcel Ciolacu a subliniat faptul că el nu este procuror, judecător sau inspector ANI pentru a-și da cu părerea pe acest subiect. Totuși, el a făcut trimitere la situația de incompatibilitate în care s-ar afla Clotilde Armand.

În aceiași conferință de presă, Marcel Ciolacu a explicat că candidatura lui Cătălin Cîrstoiu încă nu a fost depusă și că este necesar ca acesta să aibă o apariție publică în care își prezintă versiunea sa. De asemenea, premierul a refuzat să explice ce s-ar putea întâmpla dacă acest lucru nu s-ar întâmpla.

Te-ar putea interesa și: Cătălin Cîrstoiu a amenințat cu retragerea de la Primăria Capitalei. Medicul se teme că va fi trădat de coaliție

Ce se discută în coaliție despre retragerea lui Cătălin Cîrstoiu?

prim-vicepreședintele PNL, Rareș Bogdan, a afirmat luni, înaintea ședinței coaliției, că dacă se va aborda chestiunea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Capitalei, aceasta va fi discutată. Cu toate acestea, el a subliniat că momentan nu s-a pus în discuție retragerea candidatului PSD-PNL, la fel cum nu s-a discutat despre susținerea lui Nicușor Dan.

Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a declarat luni cu privire la posibila retragere a lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Capitalei că el a revenit aseară din Timișoara și nu a auzit astfel de zvonuri, menționând că dimineața s-au întâlnit colegi din conducerea PSD și PNL și au discutat despre campanie. La rândul său, Cătălin Cîrstoiu a afirmat că retragerea nu este în discuție și a remarcat că orice aspect apărut la un moment dat este temporar. El a subliniat că s-a angajat într-o luptă pentru o idee și va continua înainte.

Citește și: Cătălin Cîrstoiu rămâne candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei. Discuții în coaliție