- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Sorin Grindeanu, Ministrul Transporturilor, argumentează mobilizarea Ozaltin: „Mă aștept să existe o mobilizare mai bună.”

09 Nov, 18:56 • Oprea Alina
Sorin Grindeanu este nemulțumit de ceea ce se întâmplă pe lotul 1 al Drumului Expres Craiova - Pitești. Mobilizarea Ozaltin nu se află într-o stare foarte bună, întrucât operează cu 75 de drumari cu 70 de utilaje!
Sorin Grindeanu, Ministrul Transporturilor, argumentează mobilizarea Ozaltin: „Mă aștept să existe o mobilizare mai bună.”

Primul lot al Drumului Expres Craiova – Pitești este efectuat de către constructorul Ozaltin, origine din Turcia, iar mobilizarea acestuia este comentată de către Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu ca fiind una insuficiență. Acesta a făcut ultimele verificări în data de 9 noiembrie 2023, verificând șantierele Ozaltin și UMB.

Mobilizarea UMB pe loturile 3 și 4 este una foarte bună, mai exact pe Slatina – Colonești – Pitești, iar pe lotul 1 Craiova – Robăneti, care are o lungime de 18 kilometri, mobilizarea nu se prezintă a fi una î stare bună, întrucât este realoizată de Ozaltin, iar la aproape o lună de la intrarea acestuia în șantier se lucrează cu doar 75 drumari și 70 de utilaje, deși constructorul și-a asumat faptul că va termina lucrările până la sfârșitul anului viitor, asta însemnând că va fi înainte de termen. În primele zile de lucrări, constructorul Ozaltin avea 200 de drumari și peste 100 de utilaje.

„Pe lotul 4 (n.r, Colonești – Oarja, legătura la A1) este o mobilizare bună și sunt undeva aproape de 50%. Nu e o mobilizare bună, însă pe lotul 1 și nici pe Centura Craiova (contract Rizzani). Am avut discuții, eu și domnul Pistol (directorul CNAIR) cu companiile respective.

Sorin Grindeanu, despre Drumul Expres, Craiova - Pitești
Sorin Grindeanu, despre Drumul Expres, Craiova – Pitești

În mod sigur mai vin până la sfârșitul anului și aș vrea să se schimbe lucrurile. Am reziliat… cu Tirrena Scavi și mă aștept să existe o mobilizare mai bună (n.r. a Ozaltin) 75 de oameni azi și aprox. 70 de utilaje nu e mulțumitor. Și mai rău e mobilizarea pe centura Craiovei. Deocamdată atenționare.”, a comuniat, în decursul zilei de joi, Ministrul Transporturlor, Sorin Grindeanu, potrivit Economedia.

Citește mai multe despre: Când ar putea fi inaugurate noile puncte de trecere a frontierei spre Ungaria. Sorin Grindeanu: „Cele două noi puncte de trecere pot fi realizate în baza celor două memorandumuri”

Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, despre Drumul Expres Craiova – Pitești

Lotul 3, Slatina – Colonești, care are o ungime de 32 de kilometri, a fost promis, de către Ministerul Transporturilor, ca i se va face deschiderea către circulație până în luna decembrie a anului curent, iar sfârșitul anului viitor, 2024, Drumul Expres Craiova – Pitești va putea fi circulat în întregime.

Citește mai multe despre: Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, aduce vești incredibile. Contractul pentru ultimul lot de pe Autostrada A7 poate fi semnat!