- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Sorin Grindeanu: „Nu se mai pot face proiecte majore cu muncă patriotică”

02 Feb, 08:15 • Bumbeneci Diana
Sorin Grindeanu susține că România are nevoie de investiții în infrastructură mai mult ca oricând. Oficialul de la Transporturi a reamintit realizările din infrastructură în 2023.
Sorin Grindeanu: „Nu se mai pot face proiecte majore cu muncă patriotică”

Prim-vicepreședintele PSD Sorin Grindeanu, ministrul Transporturilor și Infrastructurii, a fost invitat joi seară la emisiunea ”Culisele Statului Paralel”, la postul de televiziune Realitatea Plus. Acesta a dezbătut mai multe teme de interes pentru români, printre care și stadiul infrastructurii din cea mai mare parte a țării.

Sorin Grindeanu: înseamnă foarte multă determinare să faci aceste proiecte

Ministrul Transporturilor a acceptat să răspundă la o serie de întrebări puse de Anca Alexandrescu.

Întrebat câți bani din cele 400 de miliarde de lei împrumutați de Guvern în ultimii patru ani au mers în proiecte de infrastructură mare, Sorin Grindeanu a răspuns:

rim-vicepreședintele PSD Sorin Grindeanu, ministrul Transporturilor și Infrastructurii
rim-vicepreședintele PSD Sorin Grindeanu, ministrul Transporturilor și Infrastructurii

Nu cred că în această formă este corect exprimat, pentru că direct în infrastructură nu au mers. Eu pot să vă spun, de exemplu, că doar anul trecut și în 2022, am semnat contract de peste 10 miliarde de euro din fonduri europene. PNRR, POIM și Programul Național de Transporturi. Pe POIM – Programul Operational Infrastructura Mare – al fostului exercițiu bugetar, este pentru prima dată când România, pe infrastructură mare a terminat toți banii. I-am terminat undeva în aprilie anul trecut, toate sumele alocate pe transporturi, toate cele 4,5 miliarde.

Am cerut în plus 500 de milioane fiindcă erau alte componente care nu își cheltuiseră banii. Am primit acele 500 de milioane pe care le-am terminat în octombrie. Am mai cerut încă vreo 300 de milioane și le-am cheltuit și pe acelea. România are nevoie de investiții în infrastructură. Știm cu toții acest lucru. Nu se mai pot face proiecte majore cu muncă patriotică. Acest lucru înseamnă bani, înseamnă contracte, înseamnă foarte multă determinare să faci aceste proiecte”, a spus Sorin Grindeanu.

Ai mai putea citi: Prognoza primăverii 2024. ANM anunță cum va fi vremea până pe 5 martie

Într-o mare de oameni care merg în direcții simple, seci sau poate chiar absurde, o lume grăbită și gata mereu să alerge pentru îndeplinirea unui scop, eu am ales să mă opresc în loc și să ... citește mai mult