- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Sorin Grindeanu, primele declarații după ce a fost audiat la DNA! „Nu poți să fii responsabil pe fiecare angajat”

18 Jan, 19:24 • Bumbeneci Diana
Sorin Grindeanu a fost chemat la DNA, în calitate de martor, într-un dosar de interes major. După ce s-a prezentat în fața oamenilor legii, vicepremierul țării a explicat ce s-a întâmplat, de fapt.
Sorin Grindeanu, primele declarații după ce a fost audiat la DNA! „Nu poți să fii responsabil pe fiecare angajat”

Vicepremierul Sorin Grindeanu lămurește mai multe probleme care au tot apărut în spațiul public în ultimele zile. Ministrul Transporturilor a transmis astăzi, la Antena 3, după ce a fost audiat în calitate de martor în dosarul directorului general al CFR S.A. Alexandru Simu că nu are temeri cu privire la deciziile oamenilor legii, deoarece nu este responsabil pentru fiecare om pe care îl are în subordinea sa, chiar dacă acesta din urmă deține, sau nu, o funcție de conducere.

Sorin Grindeanu nu se teme de audierile de la DNA

 „E un dosar aflat în lucru. N-aş putea să vă dau şi nici nu am acceptul să dau amănunte, dar e un dosar aflat în lucru. Am fost chemat în calitate de martor. Am intrat normal, pe uşa din faţă. Fiind în calitate de martor, am mers singur. Nu e prima oară când sunt citat în calitate de martor. Am mai fost citat şi în alte procese. E un dosar aflat în această perioadă în lucru la DNA. E o procedură normală, eu nu am absolut nimic în a spune că s-au încălcat anumite proceduri şi că nu au fost respectate, din contră

Te mai poate interesa: Fabrica Nokian Tyres de la Oradea, finanțată de Guvern! Executivul alocă 100 de milioane de euro ca ajutor de stat din totalul investiției

Sorin Grindeanu
Sorin Grindeanu

Am foarte multe în coordonare, foarte multe societăţi, companii la Ministerul Transporturilor. Cred ca este ministerul cu cele mai multe companii aflate în subordine. Nu poţi să fii responsabil pe fiecare angajat chiar dacă e pe funcţie de conducere sau nu. La rândul lor, cei care sunt aleşi de către Consiliile de Administraţie, pentru că Consiliile de Administraţie îî aleg pe aceşti directori, au o responsabilitate pe care le-o dă legea.

Dacă pică un parapet mâine pe DN1, de exemplu, sigur că mă aştept sa fiu chemat. Nu am detalii legate de acest caz şi nici nu aş vrea să comentez fiind un dosar în cercetare. În acest moment ei doi au calitate de suspecţi, directorul de la CFR S.A. şi Directorul tehnic, au calitatea de suspecţi. Dosarul e în cercetare. Eu nu sunt foarte familiarizat cu aceste termene, dar nu au trecut încă sau poate nici nu vor trece la calitatea de învinuit sau inculpaţi”, susține Sorin Grindeanu.

În momentul în care Sorin Grindeanu a fost întrebat și dacă ştia de numirea lui Alexandru Ion Simu în funcţia de director, Ministrul Transporturilor a declarat că: „Nu, am şi spus ieri. Sunt lucruri pe care nu am cum să le ştiu la toate companiile”.

În acest context, ministrul social-democrat a mai explicat că îl cunoaşte de câţiva ani pe Simu.

„Îl cunosc de câţiva ani. A ocupat funcţii de conducere în CFR din câte ştiu eu, şi ştiu bine, director al regionalei Timiş. E o cunoştinţă”, a mai precizat Grindeanu.

Ai mai putea citi: APIA a aprobat toate plățile pentru fermieri! Iată lista completă a subvențiilor de care poți beneficia atât de simplu!

Într-o mare de oameni care merg în direcții simple, seci sau poate chiar absurde, o lume grăbită și gata mereu să alerge pentru îndeplinirea unui scop, eu am ales să mă opresc în loc și să ... citește mai mult