- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Spaţii de recreere, cantină și mai multe cămine pentru studenți! Ministerul Educației, investiție de peste 143 milioane de euro pentru campusurile studențești

27 Jul, 20:38 • Lupu Alexandra
Vești bune pentru studenți. Ministerul Educației alocă peste 143 milioane de euro pentru campusurile studențești.
Spaţii de recreere, cantină și mai multe cămine pentru studenți! Ministerul Educației, investiție de peste 143 milioane de euro pentru campusurile studențești

Ministerul Educației aduce vești bune pentru studenți. Peste 143 milioane de euro vor fi alocați pentru campusurile studențești, informează antena3.ro.

Vești bune pentru studenți

Peste 143 de milioane de euro vor fi alocaţi pentru construcția infrastructurii universitare pentru campusurile studențești. Ministerul Educației a anunțat astăzi că investiția are în vedere construirea de spații de recreere și lectură (5.020 de locuri construite), de cantine (3.500 de locuri construite), dar şi de cămine (4.600 de locuri construite). Cel puțin 40% din locuri vor fi alocate pentru studenții care provin din medii nefavorizate.

Ministerul Educației a informat că alocă peste 116 milioane de euro pentru proiectele de modernizare a infrastructurii universitare „pentru un spațiu academic echitabil”. Vor fi modernizate spații de recreere (14.500 de locuri modernizate), cantine (3.125 de locuri modernizate), cămine (14.530 de locuri modernizate).

Citește și despre: Elevii de nota 10 la Bacalaureat și Evaluarea Națională primesc bani de la Guvern. Ministerul Educației a făcut anunțul. Se dau premii de 5.000 de lei!

„📣 Alocăm peste 143 de milioane de euro pentru apelul de proiecte privind construcția infrastructurii universitare pentru campusurile studențești ale viitorului!

Investiția vizează construirea următoarelor tipuri de infrastructură:

👉 spații de recreere și lectură (5.020 de locuri construite);

👉 cantine (3.500 de locuri construite);

👉 cămine (4.600 de locuri construite).

🎯 Cel puțin 40% din numărul locurilor construite vor fi rezervate pentru studenții din medii defavorizate.

Mai multe detalii găsiți în linkul din primul comentariu.

#PNRR #infrastructurăuniversitară #construim”, scrie Ministerul Educației.

Studenți
Studenți

Studenții României se află acum în vacanța de vară. Din toamnă, aceștia vor relua studiile, iar proaspeții studenți se pregătesc de un nou capitol al vieții. Domeniul IT este în continuare vânat de tineri. Siguranța unui loc de muncă și salariile uriașe sunt câteva dintre motivele pentru care tinerii s-au „bătut” pentru locurile puse la dispoziție de instituțiile de învățământ.

Ministerul Educației a mai adus o veste bună pentru elevii din România în urmă cu puțin timp. Tinerii care au luat nota 10 la Evaluarea Națională sau Bacalaureat sunt recompensați.

„Ministerul Educaţiei a lansat în consultare publică proiectul de Hotărâre de Guvern privind acordarea de stimulente financiare elevilor care au obţinut media 10 la examenele naţionale din sesiunea iunie-iulie 2023”, anunța Ministerul Educaţiei.

„În total, sunt propuşi pentru a fi premiaţi 558 de absolvenţi de gimnaziu şi liceu. Lista nominală a beneficiarilor şi modalitatea de acordare a stimulentelor financiare vor fi aprobate prin ordin de ministru”, a mai transmis ministerul.

466 de absolvenți de gimnaziu care au obținut media 10 la Evaluarea Națională 2023 vor primi suma de 2.000 de lei de la stat. Mai mult decât atât, 92 de absolvenți de liceu cu media generală 10 în sesiunea de vară a examenului de Bacalaureat vor primi 5.000 de lei fiecare.

„Identificarea şi susţinerea copiilor şi tinerilor capabili de performanţe şcolare înalte reprezintă o parte integrantă a politicilor educaţionale promovate de Ministerul Educaţiei şi vizează aplicarea unuia dintre principiile care guvernează învăţământul preuniversitar şi superior, precum şi învăţarea pe tot parcursul vieţii din România şi anume principiul calităţii”, se arată în nota de fundamentare.

Te-ar putea interesa și următorul subiect: Structura anului şcolar 2023-2024. Când încep elevii școala și ce vacanțe vor avea. Anunțul Ministerului Educației