- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Elevii de nota 10 la Bacalaureat și Evaluarea Națională primesc bani de la Guvern. Ministerul Educației a făcut anunțul. Se dau premii de 5.000 de lei!

25 Jul, 22:27 • Lupu Alexandra
Premii de 5.000 de lei pentru elevii care au obţinut media 10 la Bacalaureat și Evaluarea Națională în 2023. Anunțul Ministerului Educației.
Elevii de nota 10 la Bacalaureat și Evaluarea Națională primesc bani de la Guvern. Ministerul Educației a făcut anunțul. Se dau premii de 5.000 de lei!

Vești bune pentru elevi! Ministerul Educației a propus recompensarea elevilor care au obținut media 10 la examenele națională, informează ziare.com.

Bani de la Guvern pentru elevi

Primele informații arată că Ministerul Educației a elaborat un proiect de Hotărâre de Guvern pentru a premia elevii care au obținut media 10 la examenele naționale din vara anului 2023. 466 de absolvenți de gimnaziu care au obținut media 10 la Evaluarea Națională 2023 vor fi recompensați cu suma de 2.000 de lei. Mai mult decât atât, 92 de absolvenți de liceu cu media generală 10 în sesiunea de vară a examenului de Bacalaureat vor fi premiați cu 5.000 de lei fiecare.

Te-ar putea interesa și: Structura anului şcolar 2023-2024. Când încep elevii școala și ce vacanțe vor avea. Anunțul Ministerului Educației

„Ministerul Educaţiei a lansat în consultare publică proiectul de Hotărâre de Guvern privind acordarea de stimulente financiare elevilor care au obţinut media 10 la examenele naţionale din sesiunea iunie-iulie 2023”, a anunțat Ministerul Educaţiei astăzi, 25 iulie.

„În total, sunt propuşi pentru a fi premiaţi 558 de absolvenţi de gimnaziu şi liceu. Lista nominală a beneficiarilor şi modalitatea de acordare a stimulentelor financiare vor fi aprobate prin ordin de ministru”, a mai transmis ministerul.

Elevi
Elevi

În nota de fundamentare a proiectului se arată că Ministerul vrea să susțină copiii și tinerii capabili de performanțe școlare înalte.

„Identificarea şi susţinerea copiilor şi tinerilor capabili de performanţe şcolare înalte reprezintă o parte integrantă a politicilor educaţionale promovate de Ministerul Educaţiei şi vizează aplicarea unuia dintre principiile care guvernează învăţământul preuniversitar şi superior, precum şi învăţarea pe tot parcursul vieţii din România şi anume principiul calităţii”, se arată în nota de fundamentare.

Ministerul Educației transmite că materializarea unui astfel de demers apare în linia programelor dezvoltate de ME pentru susținerea excelenței școlare în învățământul preuniversitar. Totodată, propunerea se află în conformitate cu prevederile art. 57 alin. (4) din Legea Educației naționale nr. 1/2011.

„Materializarea unui astfel de demers se înscrie pe linia programelor dezvoltate de ME pentru susţinerea excelenţei şcolare în învăţământul preuniversitar şi este în conformitate cu prevederile art. 57 alin. (4) din Legea educaţiei naţionale nr. 1/2011, cu modificările şi completările ulterioare”, se mai arată în document.

Citește și despre: Românii primesc peste 6 miliarde de euro de la UE! Se întâmplă din toamna anului 2023. Este anunțul momentului