- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Spațiile comerciale duty-free, scoase la licitație pentru închiriere de către Aeroportul Otopeni, după ce fostul director CNAB merge la închisoare pentru 3 ani

09 Jun, 18:23 • Constantin Cristina
Aeroportul Otopeni scoate la licitație închirierea spațiilor duty-free. În dosarul acestor magazine, fostul director general CNAB și-a recunoscut vinovăția și a primit suspendare de 2 ani și 9 luni.
Spațiile comerciale duty-free, scoase la licitație pentru închiriere de către Aeroportul Otopeni, după ce fostul director CNAB merge la închisoare pentru 3 ani

Compania Aeroporturi București (CNAB) a lansat licitațiile cu privire la închirierea spațiilor comerciale de retail și alimentație publică din Aeroportul Otopeni, a informat economedia.ro.

Citește și: Marfă în valoare de 2 milioane de euro, susceptibilă de a fi contrafăcută în China, confiscată de Poliția de Frontieră pe Aeroportul Otopeni

Spațiile comerciale duty-free, scoase la licitație pentru închiriere de către Aeroportul Otopeni, după ce fostul director CNAB merge la închisoare pentru 3 ani

Prețul de plecare pentru închirierea unui astfel de spațiu este de 600 euro/mp/lună, iar în cazul restaurantelor/alimentație publică pleacă de la 235 euro/mp/lună.

De asemenea, în dosarul spațiilor comercial duty-free de la Aeroport, fostul director general CNAB, Alexandru Ivan a încheiat cu procurorii DNA un acord de recunoaștere a vinovăției pentru închisoare cu suspendare, mai exact pe o perioadă de 2 ani și 9 luni.

Contractele au o limită de până la finele anului curent, având posibilitatea de prelungire cu încă 90 de zile, potrivit CNAB.

Aeroportul Otopeni, spații duty-free
Aeroportul Otopeni, spații duty-free

 

„C.N. Aeroporturi București a lansat la finalul lunii mai procedurile de licitații cu strigare prin Bursa Română de Mărfuri pentru închirierea spațiilor cu destinație retail și alimentație publică în incinta Aeroportului Internațional Henri Coandă București. Pentru asigurarea unui număr cât mai mare de potențiali ofertanți, a fost transmise invitații – atât de către CN Aeroporturi București, cât și de către Bursa Română de Mărfuri – către un număr de 184 de societăți, inclusiv către cele mai mari 5 firme de profil.

Pentru închirierea spațiilor în vederea desfășurării activităților de retail, limita minimă a valorii de ofertate pentru spațiile comerciale (cu suprafața de aproximativ 1.930 mp), prețul minim de plecare în licitație este de 600 euro/mp/lună, exclusiv TVA, iar pentru spațiile auxiliare (magazii, depozite, vestiare cu o suprafață de aprox. 449 mp) se percepe un preț fix de 20 euro/mp/lună, fără TVA. Locațiile se licitează în pachet integral. Pentru închirierea spațiilor în vederea desfășurării activităților de alimentație publică, se licitează două loturi, în suprafață totală de 3598.16. Limita minimă a valorii de ofertare este de 235 euro/mp/lună, exclusiv TVA.

Pentru spațiile auxiliare (magazii, depozite, vestiare) se percepe un preț fix de 20 euro/mp/lună, fără TVA. Locațiile se licitează pe loturi. Durata contractelor de închiriere este până la 31.12.2023, cu posibilitate de prelungire de maximum 90 de zile. Licitațiile sunt organizate pentru închiriere pe termen limitat, întrucât în acest moment sunt în desfășurare procedurile premergătoare licitațiilor pentru închiriere pe termen lung, în colaborare cu consultantul desemnat printr-o procedură de achiziție publică.

În acest fel se asigură continuitatea serviciilor pentru pasageri, astfel încât aceștia să beneficieze constant de servicii moderne de retail și alimentație publică, dar și continuitatea veniturilor din surse non-aeronautice pentru CNAB. Anunțurile de licitație sunt publicate transparent pe site-urile Companiei Naționale Aeroporturi București și Bursei Române de Mărfuri. Până astăzi, 9 iunie 2023, un număr important de potențiali ofertanți au vizitat amplasamentele.”, conform comunicatului CNAB.

Alte articole: Aeroportul Otopeni s-a înnoit! Avioanele au o nouă parcare care va reduce timpul de așteptare pentru pasageri