- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Spitalul din România în care românii au parte de servicii și medicamente 100% gratuite. Se deschide pe 8 martie

21 Feb, 14:08 • Bumbeneci Diana
Singurul spital unde românii beneficiază de servicii și medicamente 100% gratuite. Centrul se va deschide pe 8 martie.
Spitalul din România în care românii au parte de servicii și medicamente 100% gratuite. Se deschide pe 8 martie

Începând cu data de 8 martie 2024 se deschide primul și singurul spital din România unde pacienții pot beneficia de servicii medicale complet gratuite. Persoanele care ajung în Iași vor primi și medicamente fără plată, dar și o masă caldă, înainte de a pleca acasă. Centrul medical va avea 10 medici și 15 asistente.

Spitalul din România în care românii au parte de servicii și medicamente 100% gratuite

Acum un an, preotul Dan Damaschin a început să strângă bani pentru a le putea da oamenilor fără posibilități șansa la sănătate. Având în vedere că sunt mulți români care nu au asigurare la CNAS și nu își permit să se trateze, părintele a făcut tot posibilul să le ofere servicii gratuite. În parteneriat cu Asociația Glasul Vieții, asociația pe care tot el a fondat-o, a strâns, din donații, 4 milioane de euro, pentru a face Spitalul Veronica din Iași.

Clădirea are 4 etaje în care se găsesc cabinete medicale de diferite specialități, printre care se numără: stomatologie, ginecologie, pediatre, cardiologie, medicină internă și multe altele. Centrul din Iași are și imagistică, unde pacienții vor putea să-și facă RMN, investigații de tip CT (computer tomograf). Aparatura a costat mai bine de 2 milioane de euro.

preotul preotul Dan Damaschin, despre noul spital
preotul preotul Dan Damaschin, despre noul spital

„În primul rând avem secția de imagistică, unde avem un aparat RMN și un CT de care suntem mândri, servicii absolut vitale pentru salvarea viitoarelor mămici și a copiilor. Faptul că nu au o asigurare de sănătate, nu au acces la serviciile de care au nevoie pentru a preveni anumite situații sau pentru a combate anumite boli”, a spus Adnana Sandu, asistent manager, pentru Știrile PRO TV.

„Sunt foarte mulți oameni neasigurați, sunt foarte mulți oameni care nu își permit co-plata unor investigații medicale de calitate, unor tratamente speciale. În special la mamele mele, bolile nu fac decât să se acutizeze și complicațiile lasă răni mult prea adânci. Uneori ne răpesc oameni dragi pentru că nu au avut acel puțin la momentul potrivit pentru a-și căuta de sănătate. Clinica Veronica asta va face, va salva vieți”, a transmis Dan Damaschin, fondatorul Asociației Glasul Vieții.

Ai mai putea citi pe acest subiect și: Sorin Grindeanu, declarații de ultim moment cu privire la comasarea alegerilor. „Este o chestiune de zile”

Într-o mare de oameni care merg în direcții simple, seci sau poate chiar absurde, o lume grăbită și gata mereu să alerge pentru îndeplinirea unui scop, eu am ales să mă opresc în loc și să ... citește mai mult