- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri politică

Sorin Grindeanu, declarații de ultim moment cu privire la comasarea alegerilor. „Este o chestiune de zile”

07 Feb, 13:58 • Bumbeneci Diana
Prezent la verificări pe cele două loturi A0, Sorin Grindeanu a susținut la final și o conferință de presă, în cadrul căreia a fost întrebat de alegerile ce vor avea loc în România anul acesta. Oficialul de la Transporturi a explicat care sunt planurile PSD.
Sorin Grindeanu, declarații de ultim moment cu privire la comasarea alegerilor. „Este o chestiune de zile”

Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu a vorbit despre anul electoral care ține pe jar milioane de români. Oficialul susține comasarea alegerilor și este de părere că PNL și PSD trebuie să meargă împreună pe drumul deciziilor de pe scena politică, în contextul în care urmează alegeri locale, europarlamentare, parlamentare și prezidențiale.

Sorin Grindeanu, declarații de ultim moment cu privire la comasarea alegerilor

Susțin că onest este să mergi în fața cetățenilor cap coadă și să spui exact ce îți dorești tu, coaliție. vrei comasare de europarlamentare cu locale, cap coadă trebuie spus ce propune coaliția românilor. Nu pe segmente. Nu s-a luat nicio decizie pe comasare în cadrul coaliției. Acest acord trebuie făcut pe toate tipurile de alegeri, spus foarte clar calendarul. Mai e puțin. Sunt prim vicepreședinte la PSD și vă anunț că nu este luată nicio decizie oficială. Este însă o chestiune de zile. Alegerile europarlamentare sunt în jurul zilei de 9 iunie, deci calendarul te obligă să iei decizii rapide”, a transmis Sorin Grindeanu.

Întrebat dacă se va lua în calcul o posibilă comasare și dacă PSD și PNL se vor susține în următoarele decizii, ministrul Transporturilor a răspuns vehement că „Da!”.

Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu
Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu

Surse din interiorul celor două formațiuni politice au transmis că liderii PSD și PNL au ajuns la un acord legat de comasarea alegerilor și asupra unui calendar pentru cele patru scrutinuri din 2024. După cum se discută la ora actuală, alegerile europarlamentare ar putea să fie combinate cu cele locale și să aibă loc pe 9 iunie, în timp ce alegerile parlamentare ar putea coincide cu primul tur al alegerilor prezidențiale în luna noiembrie.

Constructorul promisese că va accelera lucrările, ceea ce nu s-a întâmplat, după cum a constatat secretarul de stat în Ministerul Transporturilor, Ionel Scrioşteanu, oficialul care răspunde de infrastructura rutieră, după o verificare neanunţată făcută ieri.

În urmă cu o săptămână, ministrul transporturilor, Sorin Grindeanu, anunţa că în urma discuţiilor cu antreprenorul din Grecia, noul termen estimat de finalizare pentru lotul de 18 kilometri este sfârşitul verii, deşi lucările nu au ajuns nici măcar la 60% execuţie.

Lotul 3 trebuia să fie terminat încă din 2023 şi este foarte important pentru legătura completă între autostrada A1, Bucureşti-Piteşti, şi A2, Autostrada Soarelui. La începutul lunii martie se estimează deschiderea a încă 13 kilometri de autostradă între Jilava şi Popeşti-Leordeni, iar în iunie restul de 9-10 kilometri până la legătura cu Autostrada Soarelui.

Citește și: Sorin Grindeanu, declarații de ultim moment cu privire la comasarea alegerilor. „Este o chestiune de zile”

Într-o mare de oameni care merg în direcții simple, seci sau poate chiar absurde, o lume grăbită și gata mereu să alerge pentru îndeplinirea unui scop, eu am ales să mă opresc în loc și să ... citește mai mult