- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Sprijin de urgență pentru români. APIA pune în joc 275 de milioane de lei până pe 31 decembrie

27 Oct, 17:43 • Bumbeneci Diana
APIA implementează schema de sprijin de stat pentru un sector deosebit de important. Se dau bani până la finele anului.
Sprijin de urgență pentru români. APIA pune în joc 275 de milioane de lei până pe 31 decembrie

Sunt vești bune pentru românii care au tot mai multă nevoie de sprijin pentru afacerile proprii. Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) va efectua, până la 31 decembrie 2023, plata unui sprijin de urgență în valoare de peste 275 de milioane de lei pentru fermierii din sectorul vegetal.

Un nou sprijin pentru fermieri

Este vorba de schema de ajutor de stat pentru sectorul cerealelor și al semințelor oleaginoase. Prin noua formă de ajutor a Agenției de Plăți și Intervenție pentru Agricultură, până pe data de 31 decembrie se subvenționează 50% din consumul de motorină din anul 2022.

Conform informațiilor transmise prin intermediul unui comunicat al Agenției remis vineri redacției AgroTV, perioada de depunere a cererilor de acordare a acestui sprijin de urgență s-a încheiat joi, 26 octombrie.

Mai poți citi: CNAIR a scos la licitație contractul pentru supervizarea lucrărilor de pe Prelungirea Ghencea. Românii mai au de așteptat până la debutul lucrărilor promise de Tracon

APIA a început plățile pentru fermierii care cultivă cereale!
APIA a început plățile pentru fermierii care cultivă cereale!

Potențialii beneficiari au depus la Centrele APIA pe a căror rază teritorială a fost depusă cererea unică de plată aferentă anului 2022 un număr de 200.611 cereri de solicitare cu o valoare totală de 275,4 milioane lei. Plata ajutorului de stat se efectuează până la data de 31 decembrie 2023”, se arată în comunicatul citat.

Noua formă de ajutor în regim de urgență este oferit sub formă de grant, având o valoare aferentă unei cantităţi unitare de 78 litri/ha de motorină. În stabilirea valorii totale a sprijinului se utilizează 50% din cantitatea rezultată din înmulţirea numărului de hectare eligibile cu valoarea de 78 litri/ha de motorină.

Cuantumul este de 2 lei/litru de motorină pentru cantitatea totală de 152.458.321,08 litri de motorină corespunzătoare culturilor de porumb/orz/floarea–soarelui/rapiță, mai anunță reprezentanții Agenției de Plăți și Intervenție pentru Agricultură.

Ai mai putea citi și: Bucureștenii respiră cel mai toxic aer din Europa. Peste 1,2 milioane de mașini din trafic sunt responsabile de 60% din noxe. Medicii avertizează cu privire la riscuri mari de îmbolnăvire

Într-o mare de oameni care merg în direcții simple, seci sau poate chiar absurde, o lume grăbită și gata mereu să alerge pentru îndeplinirea unui scop, eu am ales să mă opresc în loc și să ... citește mai mult