- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Sprijin financiar pentru românii afectați de secetă. La cine vor ajunge 33,9 milioane de euro

03 Oct, 17:33 • Bumbeneci Diana
Sunt vești bune pentru fermieri. Statul acordă un nou sprijin financiar pentru persoanele afectate de secetă.
Sprijin financiar pentru românii afectați de secetă. La cine vor ajunge 33,9 milioane de euro

O veste bună pentru fermierii care încă mai așteaptă despăgubiri pentru seceta din 2022: săptămâna aceasta România va primi undă verde pentru alocarea unui sprijin de aproape 34 de milioane de euro din partea Uniunii Europene.

Bani pentru românii afectați de secetă

Anunțul a fost făcut de europarlamentarul Dan Motreanu pe pagina sa de Facebook, unde a enumerat câteva din punctele puse pe ordinea de zi a sesiunii plenare a Parlamentului European, desfășurată în această săptămână la Strasbourg.

Vom aproba alocarea a 33,9 de milioane de euro pentru a oferi sprijin României în urma daunelor cauzate de seceta din vara anului 2022. Banii vor proveni din Fondul de solidaritate al Uniunii Europene (FSUE)”, a scris europarlamentarul Dan Motreanu pe pagina sa de Facebook.

Cât de protejate sunt companiile românești în prevenirea spălării banilor şi finanţării terorismului. Ce date au fost reliefate de analiza Qoobiss

Bani de la AFIR și pentru submăsura 17.1

Tot în această săptămână Agenţia pentru Finanțarea Investițiilor Rurale (AFIR) a anunțat că lansează în perioada 2 octombrie-15 decembrie 2023 cea de-a 5-a sesiune de depunere a cererilor de finanţare pentru submăsura 17.1 „Prime de asigurare a culturilor, a animalelor și a plantelor”.

Fondurile disponibile pentru submăsura 17.1 „Prime de asigurare a culturilor, a animalelor și a plantelor” sunt de 21.378.798 de euro. Autoritățile mai anunță că există posibilitatea ca, în funcție de interesul manifestat de potențialii beneficiari, această sumă să fie suplimentată.

Depunerea Cererilor de finanțare pentru sM 17.1, se va face on-line pe https://online.afir.info (în cadrul secțiunii de culoare albastră aflată în partea superioară a paginii principale), conform precizărilor din Ghidul Solicitantului, începând din data de 2 octombrie 2023, ora 09:00. Solicitantul de finanţare trebuie să îndeplinească cerinţele de conformitate şi eligibilitate menţionate în Ghidul Solicitantului aferent acestei submăsuri.

Vezi și: Se întâmplă azi, 2 octombrie. AFIR pune la bătaie 21,3 milioane de euro! Iată cine primește banii

Într-o mare de oameni care merg în direcții simple, seci sau poate chiar absurde, o lume grăbită și gata mereu să alerge pentru îndeplinirea unui scop, eu am ales să mă opresc în loc și să ... citește mai mult