Știri interne

Sprijin pentru românii fără asigurare medicală. Streinu-Cercel: „Vor beneficia de aceleași acte medicale şi terapii ca cei asigurați!”

24 Nov, 15:38 • Bumbeneci Diana
Adrian Streinu Cercel anunță un nou proiect de amploare pentru români. Cei mai sprijiniți vor fi oamenii care nu dețin asigurare medicală.
Sprijin pentru românii fără asigurare medicală. Streinu-Cercel: „Vor beneficia de aceleași acte medicale şi terapii ca cei asigurați!”

Doctorul Adrian Streinu Cercel, senator PSD, președintele Comisiei pentru Sănătate are vești bune pentru români. Persoanele care nu dețin asigurare medicală primesc un nou sprijin din partea autorităților din domeniul sanitar.

Sprijin pentru românii fără asigurare medicală

Un nou proiect a fost dezbătut și votat de membrii Senatului. Persoanele neasigurate vor beneficia de sprijin suplimentar.

La nivelul Senatului s-a votat şi s-a legiferat că persoanele care sunt neasigurate, și ar trebui să beneficieze de programe de sănătate din România, vor beneficia de aceleași acte medicale şi terapii ca cei asigurați. Dacă nu vom face așa, acești pacienți vor reprezenta un pol care vor transmite mai departe infecții„, a declarat Adrian Streinu-Cercel pentru DCNews.

Ai mai putea citi și: Va reuși România să depășească sezonul rece? Secretar de stat în Ministerul Energiei: „Au fost tot felul de anunțuri care ne pregăteau pentru situații de criză”

Conform unui proiect de OUG anunțat de Ministerul Sănătății, românii care nu au asigurare de sănătate pot beneficia de o serie de servicii medicale de bază, parte din ele menite să depisteze timpuriu unele afecțiuni, dar și pentru degrevarea serviciilor medicale de urgență.

Acest proiect de Ordonanță a Guvernului pentru modificarea și completarea Legii Sănătății, a Legii 95, asigură cadrul legal pentru punerea în aplicare a Acordului de împrumut ratificat prin Legea 1/2021, acord de împrumut încheiat între România și Banca Mondială.

Prin cadrul acestui proiect, ținta asumată este de 2 milioane de persoane neasigurate care vor beneficia de un pachet de servicii medicale extins, acordat la medicul de familie”, a declarat, pentru DC Medical, Mihaela Tănase, purtătorul de cuvânt al Casei Naționale de Asigurări de Sănătate (CNAS).

Ai mai putea citi: Numărul virozelor continuă să crească! Autoritățile au raportat o creștere de 50% a îmbolnăvirilor

Într-o mare de oameni care merg în direcții simple, seci sau poate chiar absurde, o lume grăbită și gata mereu să alerge pentru îndeplinirea unui scop, eu am ales să mă opresc în loc și să ... citește mai mult