- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

START la noi vouchere de 3.000 de lei pentru facturile la energie! Românii trebuie doar să depună dosarele

15 May, 17:38 • Constantin Cristina
Românii vor beneficia de noi vouchere în valoare de 3.000 de lei pentru plata facturilor la energie, tot ce trebuie să facă este să depună dosarul.
START la noi vouchere de 3.000 de lei pentru facturile la energie! Românii trebuie doar să depună dosarele

Românii au scăpat de o grijă! Se anunță noi vouchere în valoare de 3.000 de lei pentru facturile la energie, însă doar o categorie de persoane poate depune dosarul, a amintit antena 3 CNN.

Cei care locuiesc în sectorul 1 al Capitalei pot depune dosarele pentru a putea beneficia de voucherele pentru plata facturilor.

Citește și: Vești bune pentru români! Șeful energiei nucleare anunță că vor fi plătite facturi mai mici. „O electricitate mai ieftină, mai multă independență”

START la noi vouchere de 3.000 de lei pentru facturile la energie

Dosarele se pot depune de luni de la ora 12:00, pentru ca locuitorii din acest sector să primească între 1.000 și 3.000 de lei. Sumele de bani sunt acordate pentru decontarea facturilor la energie sau a dispozitivelor de încălzire.

A trecut aproape un an de la promovarea acestui proiect promovat de Clotilde Armand, primarul Sectorului 1.

„Consiliul a votat demult acest proiect. Mai mult decât atât, l-am și modificat având ca principiu să dăm mai mulți bani către cei mai în nevoie și mai puțini bani către cei care sunt bine din punct de vedere economic. Este cunoscut faptul că sectorul 1 are și foarte mulți cetățeni cu o situație financiară care nu le creează probleme.

Adică diferența aceasta dintre proiectul inițial de 1.000 lei, cum a spus doamna Armand să dăm la toată lumea, este amendamentul PSD. Într-adevăr, proiectul a trecut demult, oamenii aveau nevoie mai mult iarna de aceste vouchere, când facturile sunt întotdeauna mai mari”, a declarat Florin Manole, președintele PSD Sector 1.

vouchere pentru plata facturilor la energie
vouchere pentru plata facturilor la energie

Inițial, Clotilde Armand intenționa să acorde 1.000 de lei pentru fiecare cetățean al sectorului 1, sub formă de vouchere anti-criză energetică. Potrivit primarului USR, banii provin din economii la plata salubrizării către Romprest, bani despre care city-managerul spunea că nu au existat până acum și din acest motiv nu a putut fi derulat la timp.

Sume de bani alocate pentru românii din sectorul 1

Consiliul a votat o hotărâre prin care cetățenii primesc sprijin diferențiat de la primărie. Mai exact, se va acorda per gospodărie, decont, în limita sumei de:

3.000 lei pentru gospodăriile în care venitul mediu per familie e mai mic decât cel minim

2.000 lei pentru gospodăriile în care venitul mediu per familie e mai mic decât salariul mediu

1.000 lei pentru toate celelalte gospodării

Dosarul de decont trebuie să cuprindă cererile-tip, dar și facturile pe care oamenii le doresc a fi decontate de către primărie până pe data de 30 iunie, ca mai apoi să înceapă decontarea.

Actele necesare pentru înscrierea dosarului

Pentru a beneficia de stimulentele financiare, cetățenii Sectorului 1 trebuie să se înscrie în program până în data de 30 iunie 2023, fie în aplicația Primăriei Sectorului 1 https://ticheteanticriza.primarias1.ro/, fie să transmită pe e-mail la adresa [email protected] sau să depună la centrele menționate o cerere de decontare directă tip care poate fi descărcată de pe site-ul primăriei și care trebuie completată și semnată în mod corespunzător, însoțită de următoarele documente:

  • declarația pe proprie răspundere, completată și semnată în mod corespunzător;
  • buletinul/documentul asimilat/actul de identitate, în condițiile prevăzute de art. 12 din Regulament;
  • adeverințe de salariu pentru toți membrii salariați ai gospodăriei, după caz, talonul de pensie pentru toți membrii pensionari ai gospodăriei;
  • declarația unică pentru anul 2022 (în cazul veniturilor din activități independente și veniturilor din chirii sau închiriere de bunuri obținute la nivel de gospodărie);
  • documentele fiscale justificative pot fi: bonuri fiscale și facturi fiscale emise în perioada 25 noiembrie 2022 – 30 iunie 2023;
  • în situația în care cererea de decontare directă se va depune, de către Beneficiar, pentru bunuri electrocasnice de clasă energetică superioară achiziționate, vor fi depuse/transmise și copii ale etichetelor energetice, pentru fiecare bun achiziționat.

Alte articole: Vești mari pentru români! Facturile la energie, cu datorii restante, vor fi decontate din cardul de energie. De când începe perioada de valabilitate