- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Stațiunea cochetă de la poalele munților care atrage turiștii ca un magnet! ”Ceea ce s-a întâmplat aici e fantastic”

25 Jun, 21:06 • Bucătaru Gabriela
România este o țară înzestrată cu stațiuni balneare unice în lume, recunoscute pentru beneficiile asupra sănătății oamenilor. De-a lungul timpului, oameni din toate colțurile lumii, de la actori renumiți, la politicieni și chiar simpli cetățeni, au venit în țara noastră pentru a beneficia de cure și tratamente care să îi ajute să combată sau să prevină anumite afecțiuni.
Stațiunea cochetă de la poalele munților care atrage turiștii ca un magnet! ”Ceea ce s-a întâmplat aici e fantastic”

Stațiunea cochetă de la poalele munților care atrage turiștii ca un magnet! Una dintre cele mai căutate și mai apreciate stațiuni balneare din România este Sovata, care din anul 2020 și până în prezent a înflorit, atrăgându-i din nou ca un magnet pe turiști.

Citește și Descoperă o minunăție turistică din România! Căutată de puțini, dar uimitoare prin peisajul său desprins din povești

Stațiunea cochetă de la poalele munților care atrage turiștii ca un magnet!

Deși în urmă cu câțiva ani, turiștii fugeau de aceste locuri, situația s-a schimbat complet, după ce au fost făcute investiții care au transformat Sovata într-o stațiune europeană, unde astăzi, tot mai mulți oameni, atrași de locul superb, dar și de ofertele avantajoase, își fac cazare și vor să se bucure de tratamentele balneare.

Românii care au fost în ultimii trei ani la Sovata, admit faptul că stațiunea a renăscut, după ce hotelurile au fost renovate, iar străzile asfaltate.

Astăzi, cei care merg în Sovata se pot bucura fără probleme de un peisaj de poveste și de aerul puternic ionizat, care este un medicament trup și suflet.

„Ceea ce s-a întâmplat aici la Sovata, în jurul lacului, e fantastic. Nu în jurul lacului, toată pădurea, totul este foarte frumos! Foarte bine amenajat. Împrejurimile de o frumuseţe aparte, multiplele posibilităţi de agrement, excursiile, dau staţiunii un farmec deosebit”, a declarat o turistă care a vizitat de curând Sovata, potrivit Gândul.ro.

Principala atracție a stațiunii Sovata a fost și este în continuare, Lacul Ursu, un lac helioterm, care are o suprafață  de 40.000 mp. Lacul este unul inedit și asta pentru că are apă pe două straturi, la suprafață este dulce şi proaspătă, iar la peste un metru adâncime devine extrem de sărată. Vara, apa sărată rămâne la o temperatură constantă, de 40 grade Celsius.

„Apa sărată de la Lacul Ursu este foarte benefică pentru tratamente reumatologice, boli dermatologice, printre ele si psoriazis – sunt rezultate foarte foarte bune, dar se foloseşte nămolul sacropelic şi apa sărată pentru tratamente de fertilitate”, a spus primarul Fulop Laszlo.

În prezent, Sovata este una dintre cele mai cochete stațiuni balneare din România și asta datorită oamenilor de afaceri străini, în speță unguri și britanici, care au crezut în potențialul turistic al acestui loc și au investit sume mari de bani pentru a-i reda frumusețea de altă dată.

Numărul tot mai mare al turiștilor care vizitează Sovata a determinat construcția de noi unități de cazare. Astfel, în perioada următoare, în stațiunea de la poalele munţilor Gurghiu, va fi deschis un nou hotel cu peste 200 de locuri de cazare, investiţie de câteva milioane de euro.

Anual, aproximativ 600.000 de turişti vizitează judeţul Mureş, iar 25% dintre aceștia ajung şi la Sovata, asta înseamnă că undeva la  150.000 de oameni. Dintre aceștia 11.000 sunt străini, un procent cu care nu multe stațiuni românești se pot lăuda în acest moment.

Citește și Care este stațiunea din România unde te poți bucura de cea mai pură apă termală. De 1 mai a fost plin!