- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

STB relansează linia de transport turistic a Capitalei. Care va fi traseul Bucharest City Tour și cât costă un bilet

30 May, 15:32 • Andrei Alina
Conducerea STB vrea să relanseze, după o pauză de aproape trei ani, o linie de transport turistic cu autobuze supraetajate care să circule de la Piaţa Presei la Piaţa Unirii.
STB relansează linia de transport turistic a Capitalei. Care va fi traseul Bucharest City Tour și cât costă un bilet

Bucharest City Tour revine după trei ani de pauză. Linia turistică a Capitalei va fi deservită începând cu acest an de șase autobuze speciale, a anunțat conducerea STB.

În următoarea săptămână sper că vom ieși pe traseu, depinde de cât de repede obținem licențele de transport. Avem strategia și toată logistica puse la punct. Sunt șase vehicule achiziționate, cu o capacitate mai mare de transport. Ca o noutate, vom circula tot timpul anului, cu dimensionarea parcului în funcție de cerere de pe piața turistică”, a explicat pentru Buletin de București, directorul STB, Adrian Criț.

Citește și: ATENȚIE! STB își schimbă traseele! 33 de linii de transport în comun din Capitală se vor modifica

Primarul Capitalei, Nicuşor Dan a declarat, luni, despre autobuzele turistice fără acoperiş, că a înţeles de la STB că este o activitate profitabilă economică, spre deosebire de transportul public.

Linia turistică va funcționa în sistem Hop-on/Hop-off, potrivit buletin.de.

Am luat în considerare sistemul Hop-on/Hop-off aplicat în toate marile capitale europene. Prețul cel mai mic acolo este undeva la 25 de euro pe zi. Noi l-am gândit să fie cel mai ieftin din Europa, adică 20 de euro pe zi pentru adulți. Pentru copii prețul este la jumătate, plus gratuitatea aferentă celor până într-o anumită vârstă.

În cazul grupurilor, tarifele vor fi unele speciale și vor fi stabilite de Consiliul de Administrație al STB-ului. Având in vedere scumpirile din ultima perioada, ne dorim ca aceasta linie sa fie una sustenabila, care sa nu fie finanțată de către municipalitate. Practic nu mai puteam susține prețul de 25 de lei, aprobat in 2009”, mai spune Criț.

Citește și: STB renunță la casierii de la centrele de vânzare. Adrian Criț a anunțat cum vor fi înlocuiți și ce se va întâmpla cu actualii angajați

Linia turistică, inaugurată în iulie 2011, va avea următorul traseu: Piaţa Presei – Şos Kiseleff – Calea Victoriei – Bd. Naţiunilor Unite – Bd. Libertăţii – Bd. Unirii – Piaţa Unirii, cu întoarcere pe Bd. I.C. Brătianu, Bd. Nicolae Bălcescu, Bd. Charles de Gaulle – Bd. Constantin Prezan – Piaţa Arcul de Triumf – Şos. Kiseleff – Piaţa Presei.

Harta detaliată Bucharest City Tour