- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Stimulent financiar important pentru fermierii care fac angajări. În ce perioadă se acordă acest sprijin în 2024

18 Jun, 10:33 • Bocioacă Bianca
Fermierii pot primi un stimulent financiar pe timpul veriim într-un interval maxim de 60 de zile lucrătoare într-un an calendaristic.
Stimulent financiar important pentru fermierii care fac angajări. În ce perioadă se acordă acest sprijin în 2024

Fermierii care angajează elevi și studenți pe periaoda verii pot primi un stimulent financiar important. Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă Alba a anunțat că firmele care angajează elevi și studenți pot beneficia de un stimulent lunar egal cu 50% din valoarea indicatorului social de referință (ISR) al asigurărilor pentru șomaj și stimulării ocupării forței de muncă. Valoarea ISR este de 660 de lei în 2024.

Citește și: Rasa de porc pe cale de dispariție în România. Carnea lui este o delicatesă. Statul ar putea ajuta financiar fermierii pentru a putea crește porcii

Stimulentul financiar se acordă numai pentru o perioadă de 60 de zile lucrătoare într-un an calendaristic, pentru fiecare elev și student pentru care s-a încheiat contract individual de muncă.

Bani pentru fermierii care angajează tineri

Diferența dintre stimulentul lunar acordat și salariul realizat se suportă de către angajator din fonduri proprii.

Beneficiază de stimulentul financiar lunar prevăzut mai sus angajatorii care încadrează în muncă elevi şi studenţi în baza:

  • unui contract individual de muncă pe durată determinată, egală sau mai mică decât durata vacanţei, încheiat în condiţiile legii, cu normă întreagă sau, după caz, cu timp parţial;
  • unui contract de muncă temporară, numai dacă durata misiunii de muncă temporară este egală sau mai mică decât durata vacanţei.

În cazul tinerilor care nu au împlinit încă 18 ani, contractul de muncă individual încheiat cu durata timpului de muncă de 6 ore pe zi și de 30 de ore pe săptămână se consideră încheiat cu normă întreagă, potrivit ziarulunirea.ro.

Citește și: Vești bune pentru fermierii români! APIA prelungește perioada de depunere a cererilor de plată. Care este noua dată limită

Pentru a beneficia de stimulentul financiar, fermierii care fac angajări trebuie să încheie un acord cu Angeția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă de care aparțin în termen de 30 de zile de la data angajării elevilor/studenților.

Nu beneficiază de stimulent financiar:

  • angajatorii care încadrează în muncă elevi şi studenţi anterior datei de începere a vacanţei stabilite potrivit legii, pentru elevii şi studenţii respectivi;
  • angajatorii care au beneficiat, pentru elevii şi studenţii respectivi, de stimulentul financiar prevăzut în lege pentru o perioadă de 60 de zile lucrătoare în cursul anului calendaristic.