- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Străinii angajează români pe salarii de 5.000 de euro/lună. Se oferă beneficii suplimentare și instruire în funcție de calificare

25 Mar, 14:30 • Bocioacă Bianca
Angajatorii străini caută personal în România și oferă salarii uriașe, chiar și de 70.000 de euro anual, la care se adaugă și alte beneficii financiare. Singurul criteriu cerut este disponibilitatea pentru relocare.
Străinii angajează români pe salarii de 5.000 de euro/lună. Se oferă beneficii suplimentare și instruire în funcție de calificare

Locuri de muncă plătite cu salarii uriașe. ANOFM a publicat lista oportunităților de angajare vacante atât la nivel național și european. În Peninsul aIberică sunt disponibile 66 de locuri de muncă, la cules de roșii. Angajatorii spanioli caută și ingineri specializați în domeniul feroviar.

Citește și: Hornbach face angajări! Se dau salarii de peste 4.000 de lei și bonusuri. Iată în ce orașe sunt disponibile locurile de muncă

În Finlanda, piața muncii are un deficit major de mașiniști CNC, medici generaliști și asistenți medicali autorizați, în timp ce în Germania angajatorii pun la dispoziție 32 de locuri de muncă pentru carosieri auto, muncitori în producție, tehnicieni, mecatroniști, fizioterapeuți, sudori și tehnicieni electroniști.

Salarii regești pentru românii care vor să lucreze în străinătate

Locuri de muncă disponibile în statele europene:

  • Letonia: 30 de locuri de muncă pe postul de sudor;
  • Malta: 28 de locuri – inginer automatizare asigurarea calității, manageri dezvoltare afaceri, șoferi taxi, bucătar;
  • Danemarca: 25 locuri – sudor, tehnician industrial;
  • Belgia: 14 locuri – muncitor necalificat în agricultură (recoltare căpșuni), tehnician rețele de telecomunicații, macaragiu, electrician tensiune medie, electrician iluminat stradal;
  • Suedia: 10 locuri – măcelar/tranșator;
  • Austria: 5 locuri – tehnician producție;
  • Norvegia: 3 locuri – supraveghetor fermă, bucătar.

Cei interesați pot obține mai multe informații de pe portalul EURES.

Când vine vorba de salarii, aceseta nu sunt deloc de neglijat. În Malta, venitul salariul pentru un Inginer Automatizare Asigurarea Calității pornește de la 50.000 de euro/an, adică puțin sub 5.000 de euro pe lună.

Citește și: Noaptea muzeelor, în pericol din cauza protestelor. Sindicaliștii din cultură cer salarii mai mari

Pe lângă venitul lunar, angajatorul oferă beneficii suplimentare, instruire la locul de muncă în funcșie de cerințele de calificare. Se oferă și sprijin de relocare, asigurare de săntate și un program hibrid.

Locuri de muncă plătite ceva mai bine se găsesc în Spania. De exemplu, un inginer specializat pe transportul feroviar poate încasa până la 70.000 de euro pe an, în funcție de experiență și competențe. Venitul salarial este completat de vouchere pentru transport, masă și îngrijire a copiilor. Contractul se încheie pe o durată nedeterminată, cu un program hibrid, 3 zile la birou, 2 la domiciliu.

În Finlanda se caută și medici generaliști pentru care sunt dispuși să ofere salarii de până la 75.000 de euro, la care se adaugă bonusurile pentru serviciile de gardă.

În Germania, un tehnician service primește un salariu de 45.000 de euro/an, la care se adaugă beneficii suplimentare, adică un concediu de odihnă de 30 de zile, mașină de serviciu care poate fi utilizată și în interes personal, dar și bonusuri pentru deplasări.

Angajatorul se va ocupa de găsirea unei locuințe și demersurile de înregistrare în arhivele autorităților germane. Durata contractului este nedeterminată.