- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Strategia premierului Ciolacu prin care vrea să strângă miliarde la buget, dar îi afectează pe românii cu venituri mici

25 Aug, 08:28 • Constantin Cristina
De ce își pune mandatul pe masă Marcel Ciolacu, pentru reforma fiscală. Este strategia prin care vrea să strângă miliarde la buget.
Strategia premierului Ciolacu prin care vrea să strângă miliarde la buget, dar îi afectează pe românii cu venituri mici

Premierul Marcel Ciolacu își pune mandatul pentru mult contestatul pachet de reformă fiscală. Executivul își va asuma răspunderea în Parlament pentru măsurile prin care vor crește unele taxe și vor elimina anumite beneficii, a informat observatornews.ro.

Citește și: Premierul Ciolacu merge până în pânzele albe pentru a trece reforma fiscal-bugetară „Îmi voi pune mandatul pe masă în Parlament pentru reforme și dreptate socială”

Strategia premierului Ciolacu prin care vrea să strângă miliarde la buget, dar îi afectează pe românii cu venituri mici

Economiștii sunt de părere că aceste măsuri îi vor afecta pe cei cu venituri mici. Așadar, după o lungă perioadă de negocieri și contestări, Ciolacu a venit cu un anunț ferm către români.

„Guvernul îşi va asuma răspunderea în faţa Parlamentului pe pachetul legislativ care vizează reforma aparatului de stat, măsurile de echilibrare fiscală şi cele pentru combaterea evaziunii. Îmi voi pune mandatul pe masă în Parlament pentru reforme şi dreptate socială”, a declarat Marcel Ciolacu, premierul României.

Astfel că, prin asumarea răspunderii reprezintă un test al coaliției de guvernare, dar și ce mai rapidă cale de a face rost de bani la bugetul de stat.

  • ART. 114 (1) Guvernul îşi poate angaja răspunderea în faţa Camerei Deputaţilor şi a Senatului, în şedinţă comună, asupra unui program, a unei declaraţii de politică generală sau a unui proiect de lege.
Marcel Ciolacu
Marcel Ciolacu
  • ART. 114 (2) Guvernul este demis dacă o moţiune de cenzură, depusă în termen de 3 zile de la prezentarea programului, a declaraţiei de politică generală sau a proiectului de lege, a fost votată în condiţiile articolului 113. (sursa: Constituţia României).

Cei vizați sunt cei cu venituri mari, în special multinaționalele. Măsurile care îi vor afecta sunt taxarea cu 1% a sumelor scoase din țară de către marile companii, impozitarea salariilor mai mari de 10.000 de lei brut din domeniul IT şi eliminarea facilităţilor din construcţii şi agricultură- se află printre primele modificări.

„Trebuie să oprim debandada bugetară. Miliarde de euro ajung în buzunarele unor şmecheri sau sunt risipite cu instituţii care se calcă pe picioare, în loc să fie folosite pentru drumuri, spitale şi şcoli. Nu mai poate fi o regulă pentru cei bogaţi şi companiile privilegiate şi alta pentru oamenii obişnuiţi”, spune Marcel Ciolacu, premierul României.

Alte articole: Marcel Ciolacu alocă 50.000 de lei familiei tinerei care a murit la maternitatea din Botoșani. Banii provin din fondul de rezervă al premierului