- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Marcel Ciolacu alocă 50.000 de lei familiei tinerei care a murit la maternitatea din Botoșani. Banii provin din fondul de rezervă al premierului

24 Aug, 16:49 • Lupu Alexandra
Marcel Ciolacu s-a decis să ajute familia tinerei care a murit la Maternitatea din Botoșani. Premierul adordă familiei suma de 50.000 de lei.
Marcel Ciolacu alocă 50.000 de lei familiei tinerei care a murit la maternitatea din Botoșani. Banii provin din fondul de rezervă al premierului

Marcel Ciolacu, decizie fără precedent. Premierul României s-a decis să ajute familia tinerei care a murit la Maternitatea din Botoșani, informează stiripesurse.ro.

Marcel Ciolacu se implică în cazul din Botoșani

Marcel Ciolacu a solicitat astăzi alocarea a 50.000 de lei din fondul de rezervă al premierului. Banii vor ajunge la familia Alexandrei, tânăra însărcinată care a murit la Maternitatea din Botoșani.

Citește și despre următorul subiect: Trei proiecte propuse de Administrația Spitalelor București au fost aprobate prin PNRR. Nicușor Dan anunță ce vizează fiecare proiect în parte

Solicitarea lui Marcel Ciolacu a venit în ședința de Guvern de astăzi, 24 august. Premierul a declarat despre acest caz că este absolut inadmisibil ca astfel de lucruri să se întâmple în spitalele în care statul român a investit zeci de milioane de euro. Liderul PSD a precizat că este un gest de normalitate faptul că managerul spitalului a fost demis. El a menționat că trebuie să existe măsuri și proceduri mult mai clare.

„Am văzut o asumare clară la Botoşani acolo unde o tânără gravidă a fost lăsată să moară pentru că medicii dormeau în spital în loc să salveze vieţi.

Este un gest de normalitate că managerul acelui spital a fost demis de conducerea Consiliului Judeţean…

Este absolut inadmisibil ca în spitalele în care s-au investit zeci de milioane de euro să se întâmple astfel de lucruri din neglijenţă şi nepăsare”, a spus premierul.

Marcel Ciolacu
Marcel Ciolacu

Colegiul Medicilor din România s-a autosesizat miercuri după-amiază prin colegiile teritoriale din Botoşani şi Gorj. Instituția face anchete disciplinare în ceea ce privește medicii implicați în cazul de la Maternitatea „Mavromati” din Botoşani. Alexandra, tânăra în vârstă de 25 de ani, s-a prezentat la instituția medicală cu o sarcină oprită din evoluție, însă a murit după ce timp de 6 ore nu a primit îngrijirea medicală de care avea nevoie. Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, cataloghează drept „corectă” decizia autorităţilor judeţene de a-l schimba din funcţie pe managerul Spitalului Judeţean de Urgenţă „Mavromati” în urma decesului tinerei.

Te-ar putea interesa și: 450 de milioane de euro pentru îmbunătățirea calității hranei din spitale. Anunțul ministrului Sănătății: „Avem discuții avansate cu cei de la Banca Mondială”