- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Streamingul artificial nu-ți umple buzunarele peste noapte. Spotify neagă veridicitatea trucului de 30 de secunde cu care te îmbogățești: „Nu așa funcționează sistemul”

13 Sep, 10:47 • Bocioacă Bianca
CEO-ul Spotify a negat afirmațiile potrivit cărora utilizatorii își pot asculta în mod repetat propria piesă de 30 de secunde, încărcată pe platforma de streaming, pentru a câștiga redevențe lunare semnificative.
Streamingul artificial nu-ți umple buzunarele peste noapte. Spotify neagă veridicitatea trucului de 30 de secunde cu care te îmbogățești: „Nu așa funcționează sistemul”

Analiștii financiari de la JP Morgan au declarat anterior că abonațioi Spotify pot câștiga 1.200 de dolari lunar ascultându-și melodia în mod repetat, 24 de ore pe zi, potrivit BBC.

Această afirmație sugera că structura de plată a redevențelor Spotify ar putea fi manipulare. Însă, Daniel Ek, CEO-ul platformei de streaming, spune că nu așa funcționeazză sistemul.

Citește și: Spotify a şters zeci de mii de melodii care nu erau create de un artist, ci generate de AI

Teoria a apărut pentru prima dată în Financial Times și mai apoi postată pe Twitter de Julian Klymochko, fondatorul Accelerate, o companie de investiții din Canada.

Sistemul de redevențe al Spotify nu poate fi manipulat

„Dacă ar fi adevărat, propria mea listă de redare arfi doar ‘Daniel’s 30-second Jam’ în buclă! Dar serios, nu așa funcționează sistemul nostru de redevențe”, a scris Ek oe X, fosta Twitter.

Declarația sa vine după ce afirmațiile cp streamingul artificial, în care dispozitivele rulează piese în buclă, afectează industria muzicală, directorii JP Morgan estimând că până la 10% din steamuri sunt false, conform Financial Times.

Citește și: Austriacul, care a sesizat potențial pe piața românească, face bani cu sacul din toate colțurile Europei

Săptămâna trecută, ziarul suedez Svenska Dagbladet a relatat că unele grupări de crimă organizată foloseau sistemul de redevențe al Spotify pentru spălarea banilor obținuți prin tranacții cu droguri.

Conform site-ului ofical al Spotify, platofrma are două niveluri de redevențe, iar artiștii sunt plătiți o dată pe lună, iar suma poate varia.

„Spre deosebire de ceea ce ați auzit, Spotify nu plătește redevențe ale artiștilor în funcție de o rată per redare sau per stream. Plățile pe care le primesc artiștii pot varia în funcție de modul în care muzica lor este transmisă în flux sau de acordurile pe care le au casele de discuri sau distribuitorii”, arată compania.