- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

STUDIU. Care este momentul zilei în care angajații fac cele mai multe greșeli. Iată ce spun specialiștii

10 Aug, 23:14 • Cornel Ghimeșan
Programul de opt ore nu îi mai avantajează pe angajați, iar specialiștii caută tot felul de soluții pentru a-i ajuta să evite greșelile majore pe care le pot face în timpul orelor de lucru. Studiile arată că locurile de muncă ar trebui să le permită angajaților mai multă flexibilitate.
STUDIU. Care este momentul zilei în care angajații fac cele mai multe greșeli. Iată ce spun specialiștii

Care este momentul zilei în care angajații fac cele mai multe greșeli. Recent, în revista științifică PLOS ONE a apărut un studiu conform căruia, productivitatea și acuratețea angajaților scade în timpul după-amiezii.

Citește și De la repetent în clasa I, la premiant și media 9,01 la Bacalaureat și promovat la Facultatea de Management. Povestea de viață a lui Marcel, românul care a învins sărăcia prin studiu

Care este momentul zilei în care angajații fac cele mai multe greșeli

La acest studiu realizat pe parcursul a doi ani de zile au participat 800 de angajați cărora le-a fost examinată productivitatea fără autoevaluări sau pe feedback-ul managerului.

Autorii studiului au urmărit parametrii de utilizare a computerului, cum ar fi viteza de tastare, activitatea mouse-ului și erorile de tastare.

Astfel, studiul a scos la iveală faptul că după-amiezile au avut tendința de a fi momentul în care s-au făcut cele mai multe erori de tastare, iar vineri după-amiaza, în special, s-a înregistrat o scădere a activității pe calculator și o creștere a greșelilor de scriere.

„Acest lucru se aliniază cu constatări similare, conform cărora numărul de sarcini pe care le îndeplinesc lucrătorii crește constant de luni până miercuri, apoi scade joi și vineri”, a declarat Taehyun Roh, co-autor al studiului și profesor asistent la departamentul de epidemiologie și biostatistică al Universității Texas A&M, pentru ScienceDaily.com.

Mai mult, autorii studiului spun că această cercetare se adaugă la dovezile tot mai numeroase care arată că locurile de muncă ar trebui să permită mai multă flexibilitate angajaților.

Sondajele arată că majoritatea lucrătorilor ar saluta această schimbare. 61% dintre angajați spun că ar prefera să lucreze o săptămână de lucru condensată, în timp ce 33% spun că și-ar da demisia pentru un loc de muncă cu o săptămână mai scurtă.

„Modalitățile de lucru flexibile, cum ar fi munca hibridă sau o săptămână de lucru de patru zile, pot contribui la atenuarea efectelor negative ale săptămânilor de lucru lungi și pot promova o mai bună bunăstare și productivitate a angajaților (…) De exemplu, angajatorii ar putea fi mai deschiși să permită angajaților să facă telemuncă vinerea sau să implementeze săptămâni de lucru scurtate cu zile libere vinerea”, au scris autorii studiului.

Citește și Studiu inedit în România. Care au fost cele mai active branduri în luna iulie 2023

Trăim în secolul vitezei, în secolul în care ORICE este la un click distanța, iar diferențele sunt dictate de calitatea “ambalajului”. Trăim în secolul în care suntem victimele dezinformării ... citește mai mult