- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Subiecte matematică la Bacalaureat 2023 la profilul tehnologic, la mate-info și științele naturii. Cum se putea obține cel puțin nota 7

27 Jun, 10:55 • Andrei Alina
Absolvenţii de liceu susţin marţi proba obligatorie a profilului din cadrul examenului naţional de Bacalaureat, matematică sau istorie, potrivit calendarului aprobat de Ministerul Educaţiei.
Subiecte matematică la Bacalaureat 2023 la profilul tehnologic, la mate-info și științele naturii. Cum se putea obține cel puțin nota 7

Peste 130.500 de elevi de clasa a XII-a și a XIII-a care s-au înscris la examenul de Bacalaureat 2023 susțin marți proba la matematică sau istorie. La matematică subiectele sunt diferite în funcție de profilul studiat în școală. Astfel, sunt subiectele diferite pentru profilele de mate-info, tehlogic și științele naturii.

Citește și: Ce notă a obținut președintele Klaus Iohannis la Bacalaureat. „A fost întotdeauna printre cei mai buni din clasă”

 

Citește și: Meseriile pentru care nu ai nevoie de diploma de Bacalaureat. Poți câștiga mii de euro pe lună

 

„Pentru redactarea unei lucrări scrise/rezolvarea subiectelor sunt prevăzute trei ore, calculate din momentul în care s-a încheiat distribuirea subiectelor în sala de examen. Beneficiază de prelungire (cel mult două ore) candidaţii cărora li s-a aprobat solicitarea în acest sens de către comisiile judeţene, conform Procedurii de asigurare a condiţiilor privind egalizarea şanselor pentru elevii cu deficienţe de vedere, deficienţe de auz şi tulburări de neurodezvoltare”, se arată într-un comunicat al Ministerului Educației.

Miercuri este programată proba la alegere a profilului şi specializării (se poate opta, în funcţie de filieră, profil şi specializare pentru una din cele 10 discipline: Biologie, Chimie, Fizică, Economie, Filosofie, Geografie, Informatică, Logică, argumentare şi comunicare, Sociologie şi Psihologie).

Elevii din partea minorităţilor naţionale susţin joi proba la Limba şi literatura maternă.

Rezultatele iniţiale vor fi afişate în data de 3 iulie, până la ora 12,00, în centrele de examen şi online http://www.bacalaureat.edu.ro/, contestaţiile putând fi depuse/transmise în aceeaşi zi, în intervalul orar 12,00 – 18,00, inclusiv prin mijloace electronice.

Afişarea rezultatelor finale este programată în data de 7 iulie, în centrele de examen şi online http://www.bacalaureat.edu.ro/.

Pentru a promova examenul, un absolvent de liceu trebuie să îndeplinească, cumulat, mai multe condiţii, respectiv:

– recunoaşterea/echivalarea tuturor probelor de evaluare a competenţelor lingvistice şi digitale;

– susţinerea tuturor probelor scrise şi obţinerea notei 5 (cel puţin) la fiecare dintre acestea;

– obţinerea unei medii a notelor, la probele scrise, de cel puţin 6.