- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Succes pe piața locală din România! Primul hibrid din istoria Dacia a marcat o producție record, chiar înainte de mutarea în Maroc.

27 Mar, 16:00 • Constantin Cristina
Uzina Dacia din Mioveni a marcat o producție record, imediat după ce compania a anunțat că se va muta în Maroc. Aceasta a reușit să producă un volum de 100.000 de exemplare ale modelului Jogger, care reprezintă o continuitate a celebrului Logan MCV.
Succes pe piața locală din România! Primul hibrid din istoria Dacia a marcat o producție record, chiar înainte de mutarea în Maroc.

Primul hibrid din istoria Dacia a atins un volum important produs până acum în fabrica Dacia din România. Raportându-ne pe zi, s-au fabricat undeva la 300 de mașini pe zi ale celebrului model.

Uzina Dacia din Mioveni a înregistrat o producție record de 100.000 de exemplare ale modelului Jogger, chiar atunci când compania a anunțat că se va muta în Maroc, a informat Profit.ro.

Citește și: Este oficial! Dacia a dezvăluit unde va fi produs Bigster, cea de-a treia generație a modelului Duster

Cu un an în urmă, fabrica din Mioveni a produs o cantitate de 72.000 de unități Jogger, iar acest an are în vizor producția monitorizării hibrid. Așadar, mașina produsă în volumul record de 100.000 de bucăți este chiar un Jogger Hybrid 140 prevăzută cu 7 locuri și nivel de echipare Extreme, de culoare Lichen Kaki, cumpărat de un client român. Automobilul a devenit cel mai scump din istoria mărcii, a declarat sursa menționată mai sus.

Primul hibrid din istoria Dacia a marcat o producție record

Mașina cu 7 locuri a atras atenția rapid a clienților potențiali, designul fiind unul de crossover, cu aspect de SUV. Modelul Jogger a fost gândit inițial ca un înlocuitor pentru Logan MCV și Lodgy. De asemenea, rivalitatea a apărut fără intenție între Jogger și Duster, prin echipările 4×2. Mașina a fost premiată pentru calitățile sale, ulterior, de Franța, Marea Britanie, Germania.

Primul hibrid din istoria Dacia a marcat o producție record
Primul hibrid din istoria Dacia a marcat o producție record

Recent, șefii Dacia au anunțat că monitorizarea noului model Jogger se va face începând cu 2024 și se va muta în Tanger, unde va fi produs alături de Sandero și Sandero Stepway pentru toată piața europeană. Capacitatea maximă a uzinei din Mioveni este de 350.000 de unități, iar Duster se produce deja în peste 200.000 de exemplare, astfel că, pe lângă producția Logan destinată pieței locale, rămâne foarte puțin loc disponibil noului SUV compact.

Alte articole: Campania „Sezonul Dacia”: românii care comandă noul model Spring primesc un card de încărcare pentru 10.000 km