- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Este oficial! Dacia a dezvăluit unde va fi produs Bigster, cea de-a treia generație a modelului Duster

17 Mar, 17:44 • Constantin Cristina
Dacia a făcut anunțul oficial în legătură cu noul model de mașină din gama Duster. Decizia a fost făcută de conducerea grupului Renault de alocare a producției modelului, așa numit Bigster.
Este oficial! Dacia a dezvăluit unde va fi produs Bigster, cea de-a treia generație a modelului Duster

Dacia a dezvăluit unde va fi produs noul model de mașină din gama Duster. Într-un final, conducerea grupului Renault a luat decizia de alocare a producției acestui prim model de clasă compactă al mărcii, denumit Bigster. Autoturismul urmează să fie creat la Mioveni, în același loc unde este fabricat și Duster-ul, a anunțat profit.ro.

Citește și: Dacia cucerește Europa! Vânzările de mașini noi a crescut cu 300% pe cele mai mari piețe

„A fost luată decizia ca viitorul model bazat pe conceptul Bigster să fie produs la uzina de la Mioveni. Fidel spiritului Dacia, noul SUV, robust și spațios, va fi lansat în 2025. Cu doar un an mai devreme, în 2024, pe linia de montaj a uzinei de la Mioveni își va face apariția și cea de a treia generație a modelului Duster”, au spus oficialii grupului Renault.

Unde sunt fabricate cele două modele Dacia

Cele două SUV-uri vor fi fabricate în același timp, la Mioveni, începând cu anul 2025, însă cu riscul plecării unora dintre modelele existente în Maroc. De asemenea, Dacia a spus că Jogger va fi fabricat și în Tanger din al doilea trimestru al anului 2024 și Sandero și versiunea Stepway se vor muta în uzina marocană.

Cele două noi modele care urmează să fie lansate, sunt dezvoltate pe platforma CMF-B a Renault Group, care reprezintă un factor important în dezvoltarea Brandului Dacia.

Dacia - modelul Bigster
Dacia – modelul Bigster

Compania a adăugat faptul că pe platforma menționată mai sus se pot astfel produce vehicule cu tipuri diferite de caroserie : sedan, hatch și SUV din segmentele B și C, cu tracțiune 4×2 sau 4×4, și echipate cu motorizări termice sau hibride, conforme cu evoluția reglementărilor în domeniu, a precizat sursa citată.

„Dacia a intrat într-o nouă fază a evoluției sale și se pregătește să abordeze segmentul C, mizând pe aceleași atuuri care au contribuit la succesul actual al mărcii: preocuparea de a răspunde așteptărilor clienților, oferindu-le ceea ce este esențial, la cel mai bun raport prestații/preț”, a declarat Mihai Bordeanu Director General Automobile Dacia.

Alte articole: Campania „Sezonul Dacia”: românii care comandă noul model Spring primesc un card de încărcare pentru 10.000 km