- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Succes pentru Biserica Ortodoxă Română (BOR), cel mai mare filantrop din țară! Câți bani au fost donați pentru bolnavi și migranți anul trecut

10 Feb, 16:16 • Stefan Simion
Biserica Ortodoxă Română a dovedit încă o dată că este cel mai mare filantrop din țară. Patriarhul Daniel a prezentat raportul activității BOR pentru anul 2022. 
Succes pentru Biserica Ortodoxă Română (BOR), cel mai mare filantrop din țară! Câți bani au fost donați pentru bolnavi și migranți anul trecut

Nu mai puțin de 69 de milioane de euro a cheltuit anul trecut Biserica Ortodoxă Română pentru actele sale de binefacere, aici fără a include ajutoarele pentru copii, bătrâni și persoane bolnave.

Pentru susţinerea întregii activităţi de asistență socială și filantropică, anul trecut, la nivelul întregii Patriarhii Române, s-au cheltuit aproape 61 de milioane de euro.

De asemenea, pentru sprijinirea refugiaților, Biserica Ortodoxă a contribuit cu aproape 9 milioane de euro, scrie Basilica.ro.

În suma menționată nu au fost cuprinse „o mulțime de activități caritabile ale parohiilor şi mănăstirilor în favoarea bolnavilor, bătrânilor, copiilor și săracilor, care nu au fost cuantificate financiar şi, ca atare, nici raportate sistematic centrelor eparhiale”.

Mai mult, instituția condusă de Patriarhul Daniel a fost implicată în campanii de donare de sânge: au participat 12.400 de voluntari, care au donat aproape 6.000 de litri de sânge.

 

Mesajul Patriarhului Daniel, șeful BOR, pentru români

 

Cu prilejul prezentării raportului, liderul BOR a transmis un mesaj credincioșilor:

„La finalul acestui raport sintetic al activităților Bisericii Ortodoxe Române în anul 2022, dorim să apreciem în mod deosebit eforturile spirituale şi materiale ale tuturor celor care au lucrat direct sau au sprijinit Biserica Ortodoxă Română în lucrarea ei misionară, culturală şi social-filantropică.

Exprimăm recunoștință şi prețuire faţă de toţi cei care ajută Biserica noastră: clerici şi credincioși mireni, autorități centrale şi locale, sponsori şi voluntari.

Ne rugăm lui Dumnezeu să le dăruiască tuturor sănătate şi mântuire, ajutor şi bucurie în viață!”, a transmis șeful BOR.

 

Românii au mare încredere în BOR

 

Biserica Ortodoxă se bucură în continuare, de mare încredere, din partea românilor. 85,3% dintre cetățenii României se declară creștini ortodocși, în timp ce doar 1% sunt atei. 4,5% din populație s-a declarat de religie romano-catolică, iar 3% de religie reformată, arată cele mai recente date.

BOR, alături de Armată, se numără printre instituțiile în care românii au cea mai mare încredere. De asemenea, cele mai disprețuite sunt Parlamentul, Guvernul și Administrația Prezidențială, potrivit sondajelor.

Numele meu este Ștefan Simion și sunt absolvent al Facultății de Jurnalism din București. În ultimii ani am lucrat pe postul de redactor în mai multe instituții de presă din România, iar acum ... citește mai mult