- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Suma incredibilă pe care o cere ANAF pentru un apartament cu trei camere în Brașov. Prețul a stârnit zeci de reacții în online: ”Ofer 300.000 euro pe el plus un Bentley Continental”

13 May, 15:50 • Cornel Ghimeșan
Agenția Națională de Administrare Fiscală (ANAF) a pus recent, la vânzare un apartament cu trei camere situat în municipiul Brașov. Suma pe care instituția o cere pe imobilul respectiv i-a luat prin surprindere pe românii, care nu s-au putut abține și au reacționat instant pe rețelele de socializare.
Suma incredibilă pe care o cere ANAF pentru un apartament cu trei camere în Brașov. Prețul a stârnit zeci de reacții în online: ”Ofer 300.000 euro pe el plus un Bentley Continental”

Suma incredibilă pe care o cere ANAF pentru un apartament cu trei camere în Brașov. Apartamentul cu trei camere scos la vânzare de ANAF se află în apropierea Centrului Nou, sub Tâmpa, o zonă centrală din orașul Brașov.

Citește și Nicușor Dan le transmite românilor să rămână la încălzirea în sistem centralizat. „Centrala termică de apartament va fi interzisă la un moment dat”

Suma incredibilă pe care o cere ANAF pentru un apartament cu trei camere în Brașov

Pentru imobilul de 77,83 metri care are trei camere, o baie, bucătărie, debara și un grup sanitar ANAF cere suma de 349.436 lei, fără TVA, adică undeva la 70.000 de euro, potrivit Fanatik.

Atunci când au văzut suma pe care instituția o cere pentru acest apartament românii nu s-au putut abține și s-au amuzat teribil pe rețelele de socializare unde au apărut zeci de comentarii.

În timp ce majoritatea internauților au subliniat faptul că prețul este unul foarte mare pentru Brașov, alții au ținut să facă diferite comparații hilare.

Ofer 300.000 euro pe el plus un Bentley Continental cadou ANAF-ului pentru ofertă”, a scris un român pe rețelele de socializare.

Atunci când au postat anunțul de vânzare al acestui apartament, cu siguranță, inspectorii fiscali nu se așteptau la asemenea reacții din partea oamenilor. Cu toate acestea, au fost și români care au susținut că prețul este unul corect și destul de bun pentru un apartament cu trei camere situat în centrul Brașovului.

”Unde în Brașov? Prețul este ok, dar depinde de zonă”, a scris un alt internaut.

Acest anunț nu este singurul care a stârnit controverse pe rețelele de socializare. Recent, Direcția generală executări silite cazuri speciale, prin Serviciul executări silite cazuri speciale regional Galați, a organizat o licitație pentru un apartament cu 3 camere + dependințe + balcon. Prețul de pornire al licitației este de 320.770 lei (fără TVA) și a stârnit un val de reacții din partea oamenilor de pe rețelele de socializare care s-au arătat nemulțumiți de sumele exorbitante percepute de Fisc, ce concurează cu cele din Capitală.

Prețurile apartamentelor au scăzut în aprilie 2023

De aproximativ un an de zile, diverși economiști și specialiști în imobiliare anunță „apocalipsa”, „spargerea bulei imobiliare”. Aceasta încă nu a explodat, însă cert este că tarifele au început un trend descendent, după creșteri explozive în ultimii cinci ani.

Sărăcirea populației și creditele din ce în ce mai scumpe încep să-și spună cuvântul.

În luna aprilie 2023, față de martie 2023, prețurile pentru imobilele noi și vechi disponibile pentru vânzare au scăzut cu 0,6%. Astfel, valoarea medie de listare pentru un apartament a ajuns la 1.450 de euro pe metrul pătrat util, față de 1.433 de euro la finalul lui martie.

„Evoluția prețurilor apartamentelor a fost contrastantă în luna aprilie. În nicio altă lună din acest an nu am remarcat oscilații atât de diferite. Pe de o parte, am constatat evoluții de preț contrastante între cele două segmente vechi și nou, cu creșteri de până la 2.2% pe segmentul nou din Timișoara, dar și între orașe în cadrul aceluiași segment, unde se remarcă scăderile de preț din București în opoziție cu evoluția din Cluj-Napoca sau Constanța. Dinamica piețelor locale a fost diferită, fapt ce se oglindește în evoluția diferită a prețurilor de la un oraș la altul”, Daniel Crainic, director de marketing Imobiliare.ro.

Citește și Apetitul chiriașilor scade de la o zi la alta! Apartamentele mari devin o povară, iar garsonierele se închiriază la foc automat!

Trăim în secolul vitezei, în secolul în care ORICE este la un click distanța, iar diferențele sunt dictate de calitatea “ambalajului”. Trăim în secolul în care suntem victimele dezinformării ... citește mai mult