- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Suma incredibilă pe care trebuie să o scoți din buzunar dacă vrei să vezi Aurora Boreală! Unde pot fi admirate luminile nordului în toată splendoarea lor

16 Dec, 08:01 • Cornel Ghimeșan
Aurora Boreală este fără doar și poate cel mai spectaculos fenomen natural care apare în regiunile polare ale Pământului. Oamenii de știință spun că 2024 este cel mai propice an pentru observarea Aurorei Boreale.
Suma incredibilă pe care trebuie să o scoți din buzunar dacă vrei să vezi Aurora Boreală! Unde pot fi admirate luminile nordului în toată splendoarea lor

Suma incredibilă pe care trebuie să o scoți din buzunar dacă vrei să vezi aurora boreală! Față de ultimele două decenii, anul viitor, Aurora Boreală va oferi un spectacol astronomic inedit.

Citește și Fenomen unic. Aurora Boreală poate fi văzută în această seară și din România! Iată unde va apărea minunea naturii care până azi putea fi văzută doar în proximitatea zonelor polare

Suma incredibilă pe care trebuie să o scoți din buzunar dacă vrei să vezi Aurora Boreală!

Conform oamenilor de știință, Aurora Boreală este generată de interacțiunea dintre particulele încărcate electric din vânturile solare și câmpul magnetic al Pământului. Atunci când aceste particule încărcate energetic intră în atmosfera terestră și interacționează cu atomii și moleculele din aceasta, se produce un spectacol luminos de culori vibrante.

Cunoscută și ca „ luminile nordului” Aurora Boreală, denumită se manifestă sub forma unor cortine luminoase, valuri sau pete luminoase care dansează pe cerul întunecat.

Predominante sunt culorile care includ verdele și violetul, dar pot varia în funcție de tipul de atomi și molecule implicate în proces.

Specialiștii spun că cele mai bune locuri în care poți vedea Aurora Boreală sunt Tromso (Norvegia), Laplandse( Suedia), Reykjavik( Islanda), Insulele Shetland( Scoția), scrie kanald.ro.

De asemenea, experții anunță că anul 2024 va fi unul magic, fiind anul cel mai favorabil pentru vizionarea acestui spectacol astronomic.

De regulă, luminile nordului se manifestă în două perioade ale anului. În intervalul cuprins între lunile septembrie și octombrie, precum și lunile martie și aprilie. Astfel, următoarea auroră boreală va avea loc în primăvara anului 2024.

Cei care doresc să se bucure de frumusețea și spectacolul acestui fenomen natural extraordinar au acum posibilitatea să își aleagă diverse turistice care includ vacanțe la Aurora Boreală.

Destinațiile populare pentru astfel de călătorii includ regiunile circumpolare din jurul Polului Nord, cum ar fi Scandinavia, Alaska, Canada și nordul Rusiei.

Prin intermediul unor astfel de vacanțe, turiștii au șansa de a observa Aurora Boreală în toată splendoarea sa și culorile vibrante care dansează pe cerul întunecat.

Ghizii locali și experții în auroră boreală contribuie la crearea unei experiențe educaționale și captivante, oferind informații despre fenomen și despre zonele în care acesta poate fi observat cel mai bine.

Însă, turiștii care aleg să meargă într-o astfel de călătorie au parte și de alte experiențe precum excursii cu sania trasă de câini, plimbări cu snowmobilul, observarea stelelor și, desigur, contemplarea spectacolului luminos al aurorei boreale în timpul nopților înstelate.

În ultimii ani, foarte mulți turiști au ales să se cazeze în igluuri de sticlă sau în cabane rustice pentru a se bucura în mod optim de priveliștea acestui fenomen natural fascinant.

Agențiile de turism s-au pregătit temeinic pentru anul viitor și oferă o gamă variată de pachete turistice pentru a te bucura de această experiență fabuloasă. De exemplu, pentru un circuit care include vizionarea de aurore boreale în Laponia (Finlanda) un turist trebuie să scoată din buzunar suma de 1.300 și 1.900 de euro. Pachetul include cinci nopți de cazare și multe activități spectaculoase.

Pentru un itinerar asemănător  care se desfășoară în Norvegia turiștii trebuie să plătească 1.600 de euro, acoperind doar trei nopți de cazare, asta în timp ce un alt traseu similar, în Islanda, are un preț similar de aproximativ 1.600 de euro, oferind patru nopți de cazare, potrivit observatornews.ro.

Citește și Hotelul de Gheață de la Bâlea Lac, în topul mondial al atracțiilor turistice de iarnă!

Trăim în secolul vitezei, în secolul în care ORICE este la un click distanța, iar diferențele sunt dictate de calitatea “ambalajului”. Trăim în secolul în care suntem victimele dezinformării ... citește mai mult