- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Diverse

Hotelul de Gheață de la Bâlea Lac, în topul mondial al atracțiilor turistice de iarnă!

21 Nov, 10:03 • Fundeanu Madalina
Pregătirile pentru sezonul 2023-2024 au început la Bâlea Lac. Hotelul de Gheață de la Bâlea Lac este promovat de jurnaliștii britanici într-un top mondial al atracțiilor turistice de iarnă.
Hotelul de Gheață de la Bâlea Lac, în topul mondial al atracțiilor turistice de iarnă!

Hotelul de Gheață de la Bâlea Lac este promovat de jurnaliștii britanici într-un top mondial al atracțiilor turistice de iarnă, ca „piesa de rezistență” a unui pachet care include un tur al orașelor medievale ale României, vizitarea Castelului lui Dracula de la Bran, participarea la curse de sănii trase de câini husky în Munții Harghitei, vizitarea Capitalei, relatează profit.ro.

Pregătirile pentru sezonul 2023-2024 au început la Bâlea Lac

„Recent, prestigioasa publicație britanică The Standard a inclus Hotelul de Gheață de la Bâlea Lac într-un onorant top mondial al locurilor și experiențelor de iarnă unde se pot trăi cele mai memorabile aventuri (în afara stațiunilor de schi).

Începând cu sejururile în zone muntoase extrem de izolate din centrul Islandei (munții Kerlingarfjöll), perfecte pentru amatorii de drumeții sălbatice, admirat aurora boreală și cerul înstelat, aventurile finlandeze cu sănii trase de reni în căutarea lui Moș Crăciun și cazare în căsuțe din copaci, la croaziere norvegiene unde se vor bucura de viața sălbatică nordică, o plimbare cu sania trasă de câinii și multe alte experiențe polare, la excursia pe continentul alb în Argentina,

o adevărată oportunitate pentru observarea pinguinilor, albatroșilor, balenelor sau delfinilor, în mediul natural, vizitarea celui mai sudic oraș al planetei – Ushuaia și până la o călătorie epică cu trenul prin munții stâncoși ai Canadei, sunt experiențe de iarnă ce constituie alegeri deosebite pentru o vacanță memorabilă”, arată, luni, într-un comunicat de presă, reprezentanții Hotelului de Gheață de la Bâlea Lac.

Citește și: Incredibil! Omul de afaceri care a trăit o viață de lux în pandemie. Și-a cumpărat o insulă paradisiacă cu banii furați de la stat

Hotelul de Gheață de la Bâlea Lac
Hotelul de Gheață de la Bâlea Lac

Aceștia adaugă că jurnaliștii britanici au considerat că Hotelul de Gheață de la Bâlea Lac și experiența trăită aici de turiști reprezintă „piesa de rezistență a unui pachet ce cuprinde un tur ale celor mai pitorești orașe medievale ale României, vizitarea Castelului lui Dracula de la Bran, participarea la curse de sănii trase de câini husky în Munții Harghitei, vizitarea capitalei României”.

„Ultima noapte a sejurului în ținutul lui Dracula va fi petrecută în camerele Hotelului de gheață la Bâlea Lac, unde se va putea ajunge doar după un drum cu telecabina. Nu vor lipsi plimbările cu snowmobilul, distracția pe pista de tubing sau la săniuș, o cină cu patru feluri de mâncare, servită pe o masă de gheață”, mai arată aceștia.

Reprezentanții Hotelului de Gheață afirmă că au început pregătirile pentru startul sezonului 2023-2024 al proiectului Hotel of Ice Bâlea Lac.

„Avem încrederea că, atunci când condițiile meteorologice vor fi potrivite pentru acest demers și straturile de zăpadă și gheață de la Bâlea Lac vor fi suficient de groase, vom putea începe ridicarea celui de-al șaptesprezecelea Hotel de Gheață, construcție inedită ce a devenit, în ultimele decenii, un adevărat simbol al sezoanelor de iarnă în cea mai cunoscută căldare glaciară a Munților Făgăraș.

Chiar dacă mai sunt încă de rezolvat destul de multe chestiuni organizatorice și nu lipsesc nici unele incertitudini independente de planurile și dorințele noastre, am reușit crearea unei strategii pe care ne-o dorim pusă în practică, astfel încât să putem aduce un număr cât mai mare de turiști străini în România, o nouă bucurie celor care ajung în iarna aceasta la Bâlea Lac”, transmit aceștia.

În sezoanele de iarnă, Hotelul de Gheață, Biserica de Gheață și igluurile s-au construit în căldarea glaciară a lacului Bâlea (în imediata apropiere a stației de telecabină Bâlea Lac), din „cărămizi” de gheață decupate de pe suprafața lacului și zăpadă, întărită ulterior datorită amestecului cu apa și temperaturilor scăzute. Atât Hotelul de Gheață, cât și Biserica de Gheață sunt obiective unice în regiunea centrală și de sud-est a Europei, conform sursei.

Vezi și: Veste bună pentru pasagerii aerieni. Compania care va oferi acces gratuit la WhatsApp în timpul zborului, din ianuarie 2024