- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Sumele de bani umilitoare pe care le primesc angajații din Poliția Română. „Polițiștii au salarii de muncitor calificat în construcții”

29 May, 20:37 • Fundeanu Madalina
Angajații din Poliția Română, complet nemulțumiți de salariile pe care le primesc. Banii sunt prea puțini, în comparație cu munca depusă. Iată cât câștigă un polițist în prezent!
Sumele de bani umilitoare pe care le primesc angajații din Poliția Română. „Polițiștii au salarii de muncitor calificat în construcții”

Angajații din Poliția Română primesc salarii care nu se ridică la nivelul muncii depuse. Acesta este unul dintre motivele pentru care tot mai mulți tineri abandonează Academia sau se orientează către alte meserii după ce își termină studiile, scrie Bugetul.ro.

Liderul sindical Europol, Cosmin Andreica, susține că polițiștii au salarii de muncitori calificați în construcții.

„În acest moment, polițiștii au salarii de muncitor calificat în construcții. Putem oricând facem dovada cu sute de fluturași de serviciu. Media câștigurilor salariale ale unui agent de poliție se învârte în jurul pragului de 3.700 de lei”, a declarat Cosmin Andreica pentru sursa citată.

De asemenea, o mulțime de ofițeri de poliție, proaspăt absolvenți ai Academiei de Poliție, au  în primii ani de activitate un salariu și mai mic.

„Cei care au absolvit recent Academia de Poliție și nu fac decât muncă de birou, cu ore fixe, de luni până vineri, nici nu ating acest prag. De fapt, în primii cinci ani ei știu foarte bine la ce se înhamă”, spune liderul sindical.

Care ar fi salariile ideale pentru angajații din Poliția Română

Cosmin Andreica este de părere că un prag salarial echivalent cu o mie de euro ar putea reda viața acestei profesii, care a apus în ultimii ani.

„Un salariu de 5.000 – 5.500 de lei ar putea oferi o altă șansă acestei profesii nobile pentru mulți dintre noi cei care am ales-o. Dar guvernanții se încăpățânează să nu găsească soluția potrivită pentru a face ceva pentru polițiștii. De fapt, nici alte structuri militarizate ale statului nu o duc mai bine”, susține Cosmin Andreica în ceea ce privește situația din Poliția Română.

Ai mai putea citi: Poliţia Română scoate la concurs 400 de posturi. Cum poți obține un loc de muncă

Poliția Română
Poliția Română

Câți bani iau polițiștii pentru alegerile locale

De asemenea, Cosmin Andreica a povestit despre situația în care polițiștii vor fi plătiți pentru serviciile aduse cu ocazia alegerilor din 9 iunie, când, practic, toată Poliția Română se va afla în alertă generală.

„Totul a început în luna februarie. Din motive pe care nu le știm, premierul Marcel Ciolacu a simți nevoia să coboare printre muritorii de rând și a vizitat câteva categorii de bugetari, printre care și pe polțiști.

Atunci I-am atras atenția că suma cu care urma să fim plătiți pentru alegerile din 9 iunie e inadmisibil de mic. În dreptul polițistului era trecută fabuloasa sumă de 23 de lei, per zi. Agenții din nu știu ce comune sau sate uitate de Dumnezeu urmau să câștig,e în acel weekend suma de 69 de lei, dacă lucrurile nu erau semnalate”, a povestit Cosmin Andreica.

După ce a aflat suma și s-a consultat echipa sa, premierul a hotărât să schimbe încadrarea polițiștilor, care s-au trezit brusc cu 320 de lei, pe zi.

„Am intrat în rând cu lumea când ni s-a spus că vom fi plătiți ca și statisticienii și alte categorii implicate în procesul electoral din iunie. 320 de lei pe zi era cu totul altceva decât 23 de lei. Numai că bucuria noastră nu a dorit prea mult. Curând, diurna noastră de 320 a intrat la apă. S-a stabilit că vom primi doar 220 de lei. Sunt curios dacă nu cumva vor mai apărea modificări, fiindcă ar mai fi ceva timp până la 9 iunie”, spune Cosmin Andreica.

Vezi și: Noua metodă de fraudă online folosită de infractori. Poliția Română transmite un semnal de alarmă!