- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Sunt anunțate noi investiții străine în România! Marcel Boloș, întâlnire cu ambasadorul SUA. „Sunt aspecte care vor aduce beneficii semnificative”

26 Jul, 22:30 • Lupu Alexandra
Marcel Boloș, discuții cu ambasadorul SUA despre investițiile străine în România. Iată primele informații.
Sunt anunțate noi investiții străine în România! Marcel Boloș, întâlnire cu ambasadorul SUA. „Sunt aspecte care vor aduce beneficii semnificative”

Sunt așteptate noi investiții străine în România. Marcel Boloș a avut întâlnirea momentului cu ambasadorul SUA în România, Kathleen Kavalec, informează antena3.ro. Cei doi au discutat despre cooperarea bilaterală și despre problemele regionale, iar în cele din urmă, despre investițiile străine în țara noastră.

Marcel Boloș, discuții cu ambasadorul SUA

Un comunicat transmis de Ministerul Finanțelor arată că Marcel Boloș s-a întâlnit și a purtat mai multe discuții de interes cu ambasadorul SUA în România, Kathleen Kavalec. Cei doi oficiali au evidențiat importanța consolidării relațiilor economice dintre cele două țări. Mai mult decât atât, Marcel Boloș și Kathleen Kavalec au vorbit despre atragerea investițiilor străine în România.

Vezi și: Raiffeisen Bank, anunț de interes major pentru toți românii! Ținta principală, fondurile de investiții

Marcel Boloș a pus în evidență angajamentul ferm al Executivului de a crea un climat prielnic pentru investitorii străini. De asemenea, ambasadorul SUA în România a arătat că există potențial neexplotat pentru îmbunătățirea și consolidarea parteneriatului economic dintre cele două state.

Marcel Boloș
Marcel Boloș

Marcel Boloș a confirmat că asigurarea unei baze solide pentru dezvoltarea economică și pentru protejarea intereselor românilor sunt o prioritate pentru România. Cei doi oficiali au discutat inclusiv despre cooperarea în domeniul fiscal și combaterea evaziunii fiscale.

„Am subliniat angajamentul de a crea un mediu favorabil investițiilor și de a asigura transparență și stabilitate în mediul de afaceri, având convingerea că sunt aspecte care vor aduce beneficii semnificative pentru dezvoltarea economică și crearea de locuri de muncă în țara noastră.

De asemenea, implementarea de măsuri și politici fiscale transparente și echitabile este o prioritate strategică pentru a asigura o bază solidă pentru dezvoltarea economică și pentru a proteja interesele românilor. Ne concentrăm pe promovarea unei culturi a conformității fiscale.

Am vorbit și despre modernizarea și utilizarea tehnologiei avansate în cadrul vămilor, pentru a contribui la simplificarea procedurilor și la creșterea eficienței, fapt ce va facilita comerțul internațional și va spori competitivitatea economiei românești”, a transmis ministrul de Finanțe, Marcel Boloș.

Te-ar putea interesa și: Clasamentul celor mai mari investiții anunțate în România în ultimii 2 ani. Cea mai mare investiție din top este de 1,4 miliarde de euro