- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Clasamentul celor mai mari investiții anunțate în România în ultimii 2 ani. Cea mai mare investiție din top este de 1,4 miliarde de euro

29 Jun, 22:58 • Lupu Alexandra
Topul celor mai mari investiții anunțate în România în ultimii doi ani. România este ca un magnet pentru atragerea de noi investiții!
Clasamentul celor mai mari investiții anunțate în România în ultimii 2 ani. Cea mai mare investiție din top este de 1,4 miliarde de euro

Datorită dezvoltării infrastructurii în județele cheie, România a devenit un magnet pentru atragerea de noi investiții în ultimii ani. În contextul extinderii și finanțărilor atrase, economedia.ro a realizat o listă cu cele mai mari investiții anunțate în România în ultimii 2 ani.

Topul celor mai mari investiții anunțate în România în ultimii doi ani

Cea mai mare și recentă investiție este anunțată de compania belgiană ABEE, care va aloca 1.5 miliarde de euro în Zona Liberă Galați, acolo unde va construi o fabrică de baterii pentru mașini electrice. Societatea spune că va genera aproximativ 8.000 de locuri de muncă. ABEE va dezvolta în România proiectul Romvolt.

Producătorul român de baterii Prime Batteries Technology vrea să investească un miliard de euro până în 2026 pentru creșterea capacității de producție la 8GWh. Acest lucru se va întâmpla prin dezvoltarea unei fabrici din Ilfov. Investiția s-ar ridica la un miliard de euro până în 2026, însă instituția financiară va finanța doar o parte, conform informațiilor Economedia.

Te-ar putea interesa și următorul subiect: Clasamentul celor mai bune orașe din lume în care să locuiești în 2023. Capitala a avut un salt uriaș și a intrat în top 100

Producătorul german de panouri solare AE SOLAR are de gând să producă panouri solare în România. Totul se va întâmpla printr-o investiție de un miliard de euro într-o fabrică. Pe de altă parte, Nokian Tyres a inaugurat oficial lucrările la fabrica de producție de anvelope din Oradea la începutul lunii mai. Investiția este de 650 milioane de euro. Producția începe la finalul anului 2024.

Top investiții în România
Top investiții în România

O altă companie care anunță investiții mari este Beltrame. Compania va investi 500 milioane de euro pentru construcția unei noi fabrici eco-inteligente de oțel beton și sârmă laminată, construcția unui parc fotovoltaic, modernizarea și retehnologizarea vechiului combinat. Italienii de la Beltrame vor investi aproximativ 330 de milioane de euro în România.

Alte companii care au anunțat investiții semnificative sunt Tesla Group (90 milioane euro), Greenbrier Companies, dezvoltatorul austriac de proiecte fotovoltaice CCE, Bosch (21 milioane euro), Continental (33 milioane euro). Top cele mai mari investiții anunțate în România, potrivit Economedia:

  • ABEE – 1,4 miliarde euro
  • Prime Batteries Technology – 1 miliard euro
  • AE SOLAR – 1 miliard euro
  • Varta – 1 miliarde euro
  • Nokian Tyres – 650 milioane euro
  • Beltrame – 500 milioane euro

Citește și despre: Clasamentul țărilor europene cu cele mai multe femei-inventator. România este în top 10!