- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Surpriză pentru România! Austria a votat documentul care cere integrarea țării noastre în Schengen

06 Mar, 20:25 • Fundeanu Madalina
Austria a votat documentul care solicită integrarea României în Schengen. Decizia a fost anunțată de către europarlamentarul Siegfried Mureșan.
Surpriză pentru România! Austria a votat documentul care cere integrarea țării noastre în Schengen

Delegația Austiei prezentă la Congresul PPE s-a opus în primă fază Manifestului PPE, prin care se solicita aderarea de urgență a României și Bulgariei la spațiul Schengen. După lungi discuții cu liderii PPE, Karl Nehammer și partidul său OVP au votat acest Manifest al PPE, care a fost adoptat în unanimitate de către liderii popularilor europeni, anunță știripesurse.ro.

Austria a votat documentul care solicită integrarea României în Schengen

Decizia a fost anunțată de către europarlamentarul Siegfried Mureșan, cel care s-a ocupat de organizarea Congresului PPE.

„Surpriză la Congresul Partidului Popular European de la București. Delegația austriacă nu a mai votat împotriva manifestului electoral al Partidului Popular European care cere aderarea cât mai curând posibil a României la spațiul Schengen. Manifestul a fost adoptat în unanimitate.

Acest vot arată ca blocajul a fost depășit și că, chiar dacă au existat dificultăți, le vom depăși și vom obține aderarea deplină a României la spațiul Schengen.

Manifestul electoral votat mai devreme, care va sta la baza programului politic al Partidului Național Liberal, cuprinde următorul paragraf: „Avem nevoie de admiterea deplină la spațiul Schengen pentru Bulgaria și România, eliminând nu doar controalele aeriene și maritime, ci și controalele la frontierele terestre cât mai curând posibil”.”, scrie Siegfried Mureșan.

Te-ar putea interesa și: Întâlnire de proporții la Cotroceni! Iohannis se vede cu Nehammer pentru a discuta intrarea completă a României în Schengen

România în Schengen
România în Schengen

Întâlnire de proporții cu Karl Nehammer

Preşedintele Klaus Iohannis îl va întâlni joi la Palatul Cotroceni pe Cancelarul Federal al Republicii Austria, Karl Nehammer, în cadrul Congresului PPE care are loc la Bucureşti. De asemenea, oficialul austriac va discuta şi cu premierul Ciolacu despre subiectul aderării României la spaţiul Schengen.

De asemenea, Klaus Iohannis va mai avea joi întrevederi cu prim-ministrul Landului Bavaria, Markus Soder, cu premierul polonez Donald Tusk, cu prim-ministrul Finlandei, Petteri Orpo şi cu vicepreşedintele Consiliului de Miniştri al Republicii Italiene, ministru al Afacerilor externe şi cooperării internaţionale, Antonio Tajani.

Pe de altă parte, Nicolae Ciucă a anunţat marţi, în conferinţa comună cu Manfred Weber, la sediul PNL, că în documentul final al Congresului PPE de la Bucureşti se va solicita ca România să devină membru cu drepturi depline, şi cu frontiera terestră, a spaţiului Schengen. Rămâne de văzut cum vor vota austriecii.

Vezi și: Paşaportul simplu electronic va putea fi expediat la orice adresă din România! Noua măsură ar putea fi implementată până la 1 ianuarie 2025