- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri politică

Întâlnire de proporții la Cotroceni! Iohannis se vede cu Nehammer pentru a discuta intrarea completă a României în Schengen

06 Mar, 16:32 • Fundeanu Madalina
Discuții decisive pentru intrarea României în Schengen. Nehammer vine la București!
Întâlnire de proporții la Cotroceni! Iohannis se vede cu Nehammer pentru a discuta intrarea completă a României în Schengen

Se decide soarta României privind aderarea în Schengen! Preşedintele țării noastre, Klaus Iohannis, îl va întâlni joi la Palatul Cotroceni pe Cancelarul Federal al Republicii Austria, Karl Nehammer, în cadrul Congresului PPE care are loc la Bucureşti. De asemenea, oficialul austriac va discuta şi cu premierul Ciolacu despre subiectul aderării României la spaţiul Schengen, conform informațiilor transmise de știripesurse.ro.

Discuții decisive pentru intrarea României în Schengen. Nehammer vine la București!

Întâlnirea oficială a preşedintelui Klaus Iohannis cu Cancelarul Federal al Republicii Austria, Karl Nehammer, va avea loc pe data de 7 martie 2024 la ora 10.30, la Palatul Cotroceni din Capitală.

Cancelarul austriac se va întâlni şi cu premierul Marcel Ciolacu, potrivit unor surse guvernamentale.

Preşedintele va mai avea joi întrevederi cu prim-ministrul Landului Bavaria, Markus Soder, cu premierul polonez Donald Tusk, cu prim-ministrul Finlandei, Petteri Orpo şi cu vicepreşedintele Consiliului de Miniştri al Republicii Italiene, ministru al Afacerilor externe şi cooperării internaţionale, Antonio Tajani.

Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, a anunţat marţi, în conferinţa comună cu Manfred Weber, la sediul PNL, că în documentul final al Congresului PPE de la Bucureşti se va solicita ca România să devină membru cu drepturi depline, şi cu frontiera terestră, a spaţiului Schengen şi că vor vedea cum vor vota colegii noştri din Austria.

El a menţionat că nu există încă o întâlnire bilaterală stabilită cu reprezentanţii Austriei.

Te-ar mai putea interesa și: Se schimbă legea pentru angajații străini în România! Anunț de ultimă oră din partea Patronatului Importatorilor de Forță de Muncă 

România în Schengen
România în Schengen

Admiterea în spațiul Schengen

Se pare că ÖVP al cancelarului Nehammer va respinge includerea deplină a României și Bulgariei în spațiul Schengen, potrivit surselor newsweek.ro.

„Sistemul Schengen este stricat. Trebuie să reparăm sistemul și nu să îl glosăm”, a declarat Stocker într-un comunicat de presă.

În altă ordine de idei, acesta a mai punctat faptul că unele dintre cererile ÖVP, de exemplu cele legate de lupta împotriva migrației ilegale și finațarea acestora, au fost incluse în conceptul de țară terță sigură.

„Avem poziții clare și o poziție clară în calitate de partid popular în Europa, ne menținem această poziție și nu ne putem abate de la ea. Manifestul conține multe propuneri bune și puncte importante, dar, în același timp, există câteva linii roșii pentru noi”, a declarat Christian Stocker, secretarul general al Partidului Popular.

Vezi mai multe știri: CFR infrastructură promite că trenurile de pe linia București-Craiova vor circula cu 120 km/h în următorii ani. De unde vin banii pentru acest proiect